Dopravní komplikace, které provázely celé léto Prostějovské město a okolí jsou na tom už o něco lépe, stále je však řada míst, kterým je lepší se vyhnout. V dopravní špičce mezi půl druhou až pátou hodinou bylo a zatím stále je lepší využít dopravy po vlastních nohou. Pokud to nemáte deset kilometrů domů určitě ušetříte čas, peníze a hlavně nervy. Navíc tím uděláte také něco pro sebe. Snad už se bude ale dopravní situace pouze zlepšovat, protože takto to dlouho vydržet nejde.

Dostat se z jedné strany Prostějova na druhý v posledních měsících v dopravní špičce? Nutné se připravit, že to minimálně půlhodina v autě s cukáním po pár metrech bude trvat. Těžké to tak prostějovští řidiči mají. Pro srovnání, cesta z Průmyslové na dolní a směrem do centra vyšla autem delší než vyrazit pěšky přes nádraží směrem do centra. To už značí mnohé.

Problémem však nejsou jen uzavírky, ale také to, že jsme zpohodlněli. Místo zvolení dvou kilometrové cesty do práce na kole či pěšky zvolí devadesát procent lidí cestu autem. Pak to tak vypadá v celém městě takto. Pěšky a na kole kromě dětí téměř ani živáček, ale kolony aut na každém rohu…