Cesta, chodníky, parkovací místa, osvětlení, ale také oprava hydrantů i dešťové kanalizace. To všechno se nyní v Dobrochově mění. Práce započaly už na konci letních prázdnin a pokračovat mají až do poloviny listopadu, kdy je v plánu otevření modernějšího a bezpečnějšího průjezdu obcí. Co všechno v současnosti prochází v Dobrochově proměnou, prozradil Večerníku starosta obce Miloslav Kříž.

 

„Cesta dostane nový koberec, už to opravdu potřebovala. V části obce vzniknou rovnou také chodníky na místech, kde ještě chybí, a přidáme i určitá parkovací místa, aby se nemuselo stát v cestě, případně na trávníku. Bude se také dělat nové osvětlení směrem na Kobeřice, dojde i na opravu hydrantů ve vozovce a opravu dešťové kanalizace.“

V rámci modernizace chce obec udělat z místní komunikace bezpečnější místo a doplnění chybějících chodníků i nový plášť cesty by k tomu jistě měly přispět. Plánované opravy by měly pokračovat do poloviny listopadu. Podle starosty zatím průběh prací běží podle plánu, a pokud to tak půjde dál, nevylučuje ani dřívější kolaudaci.

V současné chvíli se pracuje především na dokončení chodníků. Až se bude řešit i hlavní cesta, dojde ke kompletní uzavírce. „Komunikace bude samozřejmě uzavřena, takže jsme si vědomi, že to způsobí určité komplikace a dopravní omezení. Projíždět po rozbitém terénu asi nebude nikdo, zdržení na objížďce nebude nijak zásadní. Větší potíž to bude ale znamenat pro místní obyvatele, ale musíme to nějaký čas vydržet. Věřím, že pak se nám tu všem bude jezdit i žít daleko lépe,“ nastínil Kříž.

I přes kompletní uzavírku v obci v důsledku pokládky nové cesty budou v centru v provozu všechny nezbytné služby a umožněno zásobování. „Musíme samozřejmě i přes uzavírku zajistit, aby byla zásobena prodejna, důležitý je odvoz odpadu a také cesta pro složky integrovaného záchranného systému,“ doplnil závěrem dobrochovský starosta.