Pravidelným návštěvníkům Kolářových sadů nemohl v průběhu minulých dnů uniknout rozjezd stavebních prací v blízkosti Riegrovy ulice. Jak Večerník již informoval, vzniká zde nové zázemí, které by mělo přispět k vyššímu komfortu návštěvníků parku. 

 

 V Kolářových sadech se již co nevidět objeví typizovaný sanitární kontejner, který bude řešen jako samostatné WC pro ženy, muže a imobilní občany. Stát bude na zpevněné ploše ze zámkové dlažby a využívat ho budou moci lidé, kteří tu cvičí na blízkém workoutovém hřišti, maminky s dětmi scházející se na dětském hřišti či další sportovci a návštěvníci sadů. Záchodky by měly být doplněny o nabíjecí stanici pro elektrokola, servisní cyklostojan, mapu města či bezpečnostní kameru.

„Pro cyklisty vznikne první místo, kde si budou moci nabít elektrokolo, chvíli se zastavit, posedět, umýt si ruce či využít toaletu,“ potvrdila náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).

Lidé jsou již nyní zvědaví, jak to celé bude vypadat. „Nápad to určitě není špatný, jen aby se to sem hodilo. Chápu, že už nikdo nechce stavět sice hezké, ale šíleně předražené záchody jako u kina. Na druhou stranu se docela bojím, že se to tu bude vyjímat jako pěst na oko. Tak uvidíme,“ přemítala nad výkopem jedna z Prostějovanek.

Celkové náklady na realizaci projektu by se měly pohybovat ve výši 850 000 korun, financemi kromě města Prostějova přispěje také Olomoucký kraj.