Ministerstvo zdravotnictví má letos už třetího ministra. Místo Romana Prymuly nastoupil Jan Blatný a očekávání byla velká. Výsledkem byl zatím PES. Tedy přehled toho, co se bude moct dělat nebo nedělat během různých období za epidemie koronaviru. Jednotlivé části „psa“ se týkají otevření obchodů, kulturních ale také sportovních akcí.

„Sláva“, chtělo by se říct. „To to trvalo“, můžeme dodat. Nicméně PES má jednu drobnou nevýhodu. Je v něm obsažené bodování, které je poměrně složité. Bude obtížné se podle něj orientovat právě pro sporty, ale také třeba menší podnikatele.

PES pak sportovní soutěže rozděluje i podle počtu diváků. Dle bodového rozřazení by ale zejména nižší, regionální soutěže měly dostat zelenou relativně brzy. Ovšem pochopitelně bez diváků. A za přísných hygienických opatření.

Přesto zde ale zatím nejsou patrná žádná alespoň trochu konkrétní data. Nemluví se zatím v médiích dosud o tom, zda by amatérské soutěže mohly začít třeba v lednu nebo v únoru, není zde pověstné světlo na konci tunelu. Což pro sporty jako jsou ping-pong, korfbal nebo florbal, které by nyní měly být zhruba v polovině sezóny, může znamenat další pohromu. Co tedy, vládo, alespoň nastřelit nějaké datum? S návraty do škol to úplně nešlo, třeba teď budeš úspěšnější.