Dohrávaným 9. kolem se UNIQA extraliga žen ČR 2020/21 přiblížila na tři dějství konci své dlouhodobé části, z níž tentokrát zůstala po vynucené covidové pauze jen základní fáze bez obvyklé nadstavby. Zbývá odehrát už pouze čtrnáct střetnutí, než propukne závěrečné play-off. A my jsme si zkusili tipnout, co a jak se před rozhodujícími boji uskuteční.

DUKLA LIBEREC

(aktuálně 1., 40 bodů)

Lídr pořadí si nejvyšší pozici bez problémů pohlídá, neboť využije příznivého losu. Přesvědčivě porazí Přerov i zvítězí ve Frýdku-Místku, výbornou formu potvrdí rovněž hladkým vyškolením KP Brno.

UP OLOMOUC

(aktuálně 2., 37 bodů)

Největší předsezónní favorit uhájí aspoň druhý post. Důležitá bude tiebreaková bitva na pražském Olympu, rozhodující pak nelehké přemožení brněnských Šelem i jasnější vyloupení Králova Pole.

OLYMP PRAHA

(aktuálně 3., 36 bodů)

Silný soubor z metropole sice svede vyrovnaný boj s Olomoucí, ale pak něco ztratí v Ostravě a smetením Frýdku v posledním kole bude nakonec rád i za setrvání na stávající třetí příčce.

ŠELMY BRNO

(aktuálně 4., 34 bodů)

Kvůli jedné předehrávce zbývají ambiciózním Jihomoravankám už pouze dva duely. Čtvrté místo potvrdí zdoláním Prostějova, výš je nepustí závěrečné podlehnutí na olomoucké půdě.

TJ OSTRAVA

(aktuálně 5., 29 bodů)

Severomoravská družina se dlouho držela na medailových postech, leč postupně klesla. Zpátky nahoru ji neposune ani zvládnuté derby v nedalekém Frýdku-Místku, ani cenný zisk proti Olympu.

KP BRNO

(aktuálně 6., 20 bodů)

Postavení Králova Pole je při velkých bodových rozdílech už de facto pevně dané. Očekávané výhry ve Šternberku i nad Přerovem, stejně jako porážky od Liberce a Olomouce jej nijak neovlivní.

VK PROSTĚJOV

(aktuálně 7., 10 bodů)

S průnikem do play-off nebudou mít Hanačky větší potíže. U Šelem sice nic nezískají, ale vzápětí přesvědčivě skolí oslabený Šternberk a sedmý flek udrží vydřeným vítězstvím v derby na palubovce Zubřic.

VOLEJBAL PŘEROV

(aktuálně 8., 9 bodů)

Nabušená Dukla i výkonnostně lepší KP budou venku nad síly přerovských bojovnic, proti vékáčku urvou možná bodík. Přesto se do extraligového k.o. systému podívají, neboť oba mančafty pod nimi nepřipíšou vůbec nic.

SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK

(aktuálně 9., 7 bodů)

Celek ze severu Moravy doplatí na vražedný los ve finiši soutěže. Narazí totiž na rivalskou Ostravu, rozjetý Liberec a nekompromisní Olymp, tím pádem získá všehovšudy jediný set. A zůstane těsně pod čarou.

SOKOL ŠTERNBERK

(aktuálně 10., 6 bodů)

Má pouze dva zápasy na únik z poslední pozice. Sice oba hratelné, leč bez dvou klíčových opor stažených Olomoucí již Sokolky své konto nerozšíří ani proti Královu Poli, ani v rozhodujícím utkání na prostějovském hřišti.