Tady šlo doslova o vteřiny! V průjezdu rodinného domu v Čechovicích vzplála zatím z neznámých příčin propan-butanová bomba. Hasiči rychle lahev vytáhli mimo dům a na poslední chvíli ji účinnými prostředky ochladili. Přesto oheň uvnitř domu způsobil zhruba půlmilionovou škodu a majitel bude mít nyní co vysvětlovat. Podle hasičů nebyla nutná evakuace osob.

„Zahoření propan-butanové láhve řešili v neděli 17. dubna těsně po patnácté hodině profesionální a dobrovolní hasiči v Prostějově. Konkrétně v Čechovické ulici, přesněji v průjezdu rodinného domku. Po likvidaci plamenného hoření a bezpečnostního uzavření ventilu hasiči pokračovali v nutném postupném ochlazení nádoby,“ potvrdil Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Hasiči zatím prověřují, jak vůbec mohlo dojít k zapálení propan-butanové bomby. „Naštěstí nebyla nutná evakuace osob a nehrozilo bezprostřední ohrožení, vše se tedy obešlo bez zranění. Na místě provádí šetření a dokumentaci hasičský vyšetřovatel. Prozatím odhadovaná škoda je pět set tisíc korun,“ dodal k případu mluvčí krajských hasičů.