Vložené 30. kolo se odehrálo ve středu v krajském přeboru. Kralice po vítězství nad Brodkem u Přerova zavítaly do Litovle, kde na ně čekal další důležitý souboj s celkem v jejich tabulkovém dosahu. Devadesát minut se ale na branky čekalo marně a o výsledku tak musely rozhodnout penalty. Ty zvládl lépe domácí celek a Kralice tak zapsaly bod, do toho ale sčítají další ztráty.

První poločas toho moc v rámci fotbalové krásy nenabídl a oba kluby hrozily spíše sporadicky ze standardních situací. „Bylo určitě znát, že se hraje o důležité body a ani jeden z celků nechtěl příliš riskovat, což bylo v prvním poločase hodně znát. Domácí měli největší šance po centrovaných balónech, kde měli výškovou převahu, ale branku nám z žádné z těchto situací nevstřelili. My jsme se snažili dostávat do brejků, ale k většímu ohrožení jsme se nedostávali,“ vracel se k prvnímu poločasu kouč Trnečka, který musel do sestavy šáhnout už po deseti minutách, kdy se zranil Troneček a nahradil jej Roman Petržela, jenž přišel jako výpomoc z B mužstva stejně jako další čtyři hráči.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, ale větší šance si vytvořil hostující celek. Jenže tomu scházela adekvátní koncovka. „Ve druhém poločase už jsme domácí do ničeho moc nepouštěli, naopak jsme tam měli pár solidních rychlých akcích. Nedokázali jsme však většinu z nich dotáhnout až k většímu ohrožení branky a dvakrát soupeře podržel brankář, takže bylo jasné, že půjdeme na penalty,“ ohlížel se za druhou půlí Trnečka.

Penaltový rozstřel pak potřetí během jarní části Kralice nezvládly a připravily se tak už o tři body, které mohly mít navíc. „Na tréninku je pravidelně kopeme každý pátek, ale v zápase je to něco jiného, tam ty branky nedáváme. Bod navíc tak mohl opět slavit soupeř, bohužel,“ doplnil kouč a byl rád za pomoc hráčů B mužstva, když měl v Litovli k dispozici hned čtveřici hráčů. „Jsem velmi rád, že nám kluci pomohli, protože jinak bychom jeli v jedenácti lidech. Ještě větší obavy mám ale k neděli, kdy hrajeme současně. Zranil se nám Troneček, Kopečný neví, zda zápas stihne. Na marodce je nyní Kobylík a Cibulka, Prokop je mimo a do toho jde na operaci Škrabal, který byl pro nás rozdílovým hráčem,“ ohlíží se za problémy se skládáním další sestavy. 

Tatran Litovel

FC Kralice na Hané

0:0 (0:0) PK 4:3

Branky: bez branek. Rozhodčí: Petrásek – Šteier, Winkler. Žluté karty: 76. Bednář – 19. Novotný. Diváků: 70.

Sestava Kralic: Peka – Němčík, Hlačík, Jurtík, Troneček (11. Petržela) – Novotný (79. Dvořák), Studený – Šup (90. Kobylík), Škrabal, Baran – Dostál. Trenér: Karel Trnečka.