Na první pohled bilance BK Olomoucko vypadá hrozivě. Tým prohrál posledních dvanáct ligových zápasů, přičemž slavil pouze hned v 1. kole nového soutěžního ročníku Kooperativa NBL. Po několika odchodech musí nečekaně hrát dlouhé minuty nadějní mladíci. Obvykle si nevedou špatně, na úspěchy to ale zatím nestačí. V zápasech ztrácejí šanci na úspěch až v závěrech, kdy menší rotaci docházejí síly.

„Hrajeme se sedmi mladými hráči, kteří si zvykají na nejvyšší soutěž, a těch pět zkušenějších hráčů to nemůže táhnout celou dobu. Bojujeme, jak to jen jde, a neprohráváme o čtyřicet bodů. Ale v posledních čtvrtinách nám chybí energie,“ uvědomuje si realitu trenér hanáckého výběru Predrag Benáček.

Po obnovení Kooperativa NBK tým nezvládl pouze domácí utkání s Hradcem Králové, v němž prohrával od začátku. V Brně ztrácel dvanáct minut před koncem pouze šest bodů, v Děčíně v poslední čtvrtině za stavu mínus devět neproměnil čtyři střelecké pokusy, kterými mohl srovnat krok. Třicet minut hrál o vítězství s Brnem a naposledy s Nymburkem hrál téměř poločas naprosto vyrovnanou partii.

„Chtěli jsme odehrát co nejlepší zápas a předvést chlapský výkon, bojovnost. A to se povedlo. Pro naše kluky je to skvělá zkušenost. Ale každý má své fyzické limity. V naší situaci nejsme schopni držet odpovídající tempo celých čtyřicet minut,“ konstatuje kouč.

Olomoucko je momentálně v tabulce poslední, v průběhu dlouhé sezóny se však dá ještě hodně napravit. Tým ale potřebuje doplnit a o to se vedení klubu snaží. Dorazit by měl zámořský basketbalista pod koš, kde by měl pomoci často extrémně vytíženému Bezbradicovi. Zamýšlená posila hrála několik sezón v G-Legaue.

„Pokud nedojde k žádné dopravní komplikaci, měl by dorazit už začátkem nadcházejícího týdne. Podle referencí jde o kvalitního hráče, který nám pomůže,“ říká sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.