Jedna dobrá zpráva pro volejbalistky VK Prostějov před rozhodující fází soutěžního ročníku 2020/21: momentálně jsou všechny členky hráčského kádru zdravé a ještě donedávna mírně zaplněná marodka zeje prázdnotou!

Stěžejní je, že po bolestech problémové achilovky mohla v sobotu na brněnském hřišti normálně nastoupit univerzálka Gabriela Kopáčová. „Ona ji ta noha bude pobolívat i dál, jde o chronickou záležitost. Jeden přátelák s Ostravou vynechala spíš preventivně, aby achilovce ulevila. Jinak v sezóně Kopy zatím nestála jediné utkání,“ ozřejmil hlavní trenér hanáckého mančaftu Lubomír Petráš.

Na Šelmy byla nakonec připravena i zkušená nahrávačka Iva Šípová, s níž v jihomoravské metropoli původně nepočítal. „Ale den před zápasem říkala, že bolest v loni operované noze docela ustoupila a na lavičku jít může. I případně naskočit, pokud bude potřeba. Chtěl jsem ji spíš šetřit, potom část střetnutí vzhledem k jeho vývoji přece jen absolvovala. Aspoň bude líp nachystaná na Šternberk,“ nadhodil Petráš.

Nemusel tudíž na případný záskok na nahrávku povolávat juniorku Viktorii Nečasovou, jež si předtím střihla přátelský debut mezi ženami proti Ostravě. Všechny ostatní prostějovské plejerky jsou kromě průběžných menších bolístek fit, navíc se poslední dobou úspěšně vyhýbají koronaviru, který může teoreticky dost ovlivnit závěrečnou pasáž vrcholící UNIQA extraligy.

„Pokud by hlavně během play-off někomu vypadlo najednou víc klíčových opor ze základu, ovlivní to třeba výsledek celé sezóny. Zápasy ve vyřazovacích bojích totiž jdou rychle za sebou a při desetidenní karanténě pro pozitivně testované na covid je celá série fuč, než se nadějete. Proto se všichni z týmu snažíme chovat rozumně, abychom se nenakazili. A zatím se nám to daří velice dobře. Snad to nezakřiknu,“ pousmál se Petráš.