Sedmnáctý ročník píše tradiční anketa Sportovec města Prostějova, jejíž slavnostní vyhlášení se pravidelně koná vždy koncem zimy a v posledních dvou letech jej hostilo Národní sportovní centrum PV. Loni kvůli koronaviru až v červnu. A letos? Právě z důvodu opakovaného řádění covid-19 bude mít celý projekt výrazně jinou, mimořádnou podobu.

„Na jednáních sportovní komise i rady města jsme se s kolegy shodli, že není možné anketu uspořádat v obvyklém formátu. Některá odvětví byla covidem zasažena v trochu menší míře a s přestávkami běžela dál, zatímco jiné sporty poznamenala vzniklá situace mnohem víc, většinu minulého roku je doslova paralyzovala. Proto bylo potřeba vymyslet vhodnou změnu,“ řekl Večerníku předseda sportovní komise a městský radní Miloš Sklenka.

Světlo světa tedy spatřilo úplně nové pojetí aktuální anketní edice za rok 2020. Jak bude vypadat? „To zatím nemohu přesně prozradit, neboť vše je ve fázi dolaďování a musí projít závěrečným schvalovacím procesem na půdě města. Z výše zmíněných důvodů každopádně platí, že ocenění v klasické formě dle jednotlivých zavedených kategorií nebudou tentokrát předána. Místo toho chceme vzdát speciální hold co nejširšímu spektru místních sportů, jejich současnosti i minulosti,“ odkryl Sklenka karty zatím jen částečně.

Více informací bude k dispozici po klíčovém jednání připravovaném na pondělí 25. ledna. „Následně zveřejníme veškeré podrobnosti ohledně letošní podoby Sportovce města Prostějova. Důležitý pak samozřejmě bude i další vývoj s koronavirem, abychom mohli zorganizovat slavnostní večer, jakmile to zdravotní situace v České republice i hygienická opatření umožní,“ doplnil Sklenka.