Zimní příprava se pomalu chýlí ke konci a druholigové týmy před sebou měly předposlední víkend před startem jarní části soutěže. Fotbalisté 1.SK Prostějov ve svém předposledním přípravném zápase přivítali uplynulou sobotu na „umělce“ v areálu na Olympijské ulici třetiligový Uničov. Tým aktuálně vedený trenérem Balcárkem je tradičním soupeřem, nedávno MSFL, nyní v přátelských duelech. Tentokrát oba týmy vsítily po dvou brankách a rozešly se tak smírnou remízou.

Hráči obou týmů se dobře znají, vždyť v Uničově působí řada fotbalistů tak či onak spojených s prostějovskou kopanou jako například odchovanci Sečkář a Hausknecht či plejeři Vichta s Krčem. Domácí lodivod Šustr už se musel obejít bez Omaleho, který zamířil do Opavy, naopak premiéru si odbyl jiný africký legionář Dano, vyslanec Pobřeží slonoviny. Jinak už se zdá, že se sestava eskáčka stále více ustaluje, byť stále chyběl například kapitán Schaffartzik či Stříž.

První poločas žádné branky nepřinesl, favorizovaný tým nic převratného před Kvapilovou brankou nepředvedl.  Skóre se začalo utvářet až po změně stran. Už po deseti minutách se trefila nová útočná posila eskáčka z Polska Malec, který využil svoji výškovou převahu po jednom z rohových kopů – 1:0. „Přišel tady s tím, že má dávat góly. Aby je ale mohl dávat, musíme mu k tomu vytvořit potřebný servis. To znamená dostávat se do správných prostorů a posílat mu z nich míče před bránu. To nám zatím ještě úplně nefunguje. Jsem ale za jeho gól velice rád. Každý útočník se s každou brankou posouvá nahoru,“ nechal se slyšet prostějovský lodivod.

Za dalších deset minut však sudí odpískal proti domácím penaltu, z níž se nemýlil zkušený Krč – 1:1. Domácí šli ovšem znovu do vedení po pohledné akci, kdy potáhl míč po pravém křídle Stříž, odcentroval před branku, kde byl mezi hostujícími obránci důrazný Píchal – 2:1. Zápas se už chýlil ke konci, ještě v předposlední minutě si Uničov vytvořil díky zbytečným chybám domácích a laxním bránění šanci, kterou využil Komenda – 2:2. (tok)

Pozápasové hodnocení trenérů

Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:

„Po prvním poločase jsem byl na výkon svých svěřenců hodně rozzlobený. Druhá půle již přece jen snesla přísnější měřítko, přesto se ve hře stále objevuje velké množství chyb a do startu sezony zbývá ještě hodně práce. Vůbec se mi nelíbilo, čím jsme se prezentovali. Hráčům chybí lehkost, zarputilost, více důrazu. Říkal jsem klukům, že si musí uvědomit, že druhá liga je náročná a každý z nich musí na hřišti odvést maximální výkon. Abychom však jen nekritizovali, v utkání se objevilo i několik světlých momentů, vůbec poprvé se v prostějovském dresu prosadil Tomáš Malec.“

Jiří BALCÁREK – SK Uničov:

„Máme dva týdny do konce přípravy a já musím říci, že utkání s druholigovým soupeřem bylo z naší strany velice kvalitní. V této složité konfrontaci jsme obstáli i přesto, že nám chyběli dva zranění hráči a museli jsme do ní jít s určitými změnami.“

 

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ

1.SK Prostějov – SK Uničov

2:2 (0:0)

Branky: 56. Malec, 79. Píchal – 66. Krč z penalty, 89. Komenda. Rozhodčí: Zaoral - Lakomý, Pospíšil. Diváků: 150

sestava Prostějova: Vejmola (46. Bárta) - Blahuta, Elbel, Gabriš, Rolinek - Vlachovský, Mach, Koudelka, Bartolomeu - Chvěja, Malec. Střídali: Kulig, Stříž, Dano, Moučka, Píchal. Trenér: Pavel Šustr.

sestava Uničova: Kvapil (46. Uvízl) - Coufal, David, Koutný, Sečkář - Vybíral (59. Saňák), Hausknecht (81. Kamas), Svoboda (81. Kirschbaum), Vichta (81. Diblík, 82. Vichta) - Komenda, Krč. Trenér: Jiří Balcárek