K nepochopitelnému vandalismu došlo v sobotu 1. dubna v blízkosti tzv. Vápenice u Slatinek. Neznámý žhář v místě zapálil mysliveckou kazatelnu. Nyní po něm pátrají policisté i sami myslivci.

 

Krásným pojízdným posedem se až do předminulé soboty 2. dubna pyšnili myslivci ze Slatinic a okolí. Mobilní zařízení sloužící jako posed bylo umístěno na louce v blízkosti přírodní památky Vápenice mezi obcemi Kaple a Slatinky. Někdo však nemá pro jejich bohulibou činnost, do níž spadá nejen regulace divoké zvěře, ale i péče o les a krajinu, pochopení. Kazatelnu, která stála v lokalitě Na Měřičkách, někdo zapálil. Než přijeli hasiči, lehla celá konstrukce popelem. Mysliveckému sdružení, které bylo vlastníkem posedu, způsobil pachatel škodu předběžně odhadnutou za 25 000 korun.

„Po ohledání místa činu vyšetřujeme případ jako trestný čin poškození cizí věci,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Podle trestního zákoníku hrozí pachateli, až bude dopaden a postaven před soud, až jednoletý pobyt za mřížemi.“

„Prosím o sdělení jakékoliv informace, zda jste si nepovšimli nějakého auta, které se pohybovalo po polních cestách, anebo podezřelé osoby, či osob, které se v blízkosti vyskytovaly. Můžete napsat buď soukromé zprávy, nebo na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkázal za myslivce Michal Mrázek.