Tady se bohužel zatím nic nezměnilo. Zhruba před rokem Večerník informoval o tom, že z třídírny plastů společnosti FCC pravidelně do okolí unikají igelitové sáčky a další plasty. Přestože ředitel společnosti se v reakci na podnět jedné z našich čtenářek vyjádřil, že úklid v okolí třídírny probíhá průběžně, podle čtenářů výsledek opravdu příliš znát není. Vedení společnosti FCC ovšem i nyní tvrdí, že za odpadky v okolí překladiště může silný vítr a stojí si za tím, že v daném místě zaměstnanci pravidelně uklízí.

 

Přestože mnozí z nás poctivě třídí odpad, některé z vytříděných plastů nakonec končí na polích v okolí Prostějova. „Plot kolem třídírny plastů společnosti FCC v Určické ulici je věčně ověšený sáčky a plasty jsou rozfoukané několik kilometrů po polích. Rok od roku je to horší,“ upozornila nás před rokem na poměrně tristní záležitost Veronika Langerová, která pravidelně již řadu let projíždí kolem provozovny FCC v Určické ulici. Vedení společnosti se tehdy bránilo v tom smyslu, že úklid v daném místě probíhá pravidelně.

Podle čtenářů je to však stále nedostatečné. „Už více jak tři týdny jezdím kolem těch odpadků v Určické u FCC. Pořád se to neřeší. A není pravdou, že by se to pravidelně uklízelo. Odpadky budou za chvíli všude,“ láteřil aktuálně Ladislav Langer, kterého celá záležitost mrzela. „Nechápu vedení firmy. Je to otázka jednoho pracovníka a maximálně půl hodiny práce. Byl bych moc rád, kdyby se to změnilo,“ vzkazuje.

Na základě vyjádření společnosti FCC má úklid v okolí překládací stanice, odkud míří plasty k dalšímu zpracování do Brna, probíhat pravidelně. K drobným úletům pak má docházet z důvodu panujícího větrného počasí, které způsobuje nafoukání těchto lehkých odpadů i z okolí překládací stanice. „Kontrolu v okolí překládací stanice v Určické ulici provádí pravidelně pracovník naší společnosti. Při zjištění nepořádku je zabezpečen úklid, jak na překládací stanici, tak i v jejím okolí. Jen na doplnění, úklid od kruhového objezdu až za překládací stanici byl proveden šestého a šestnáctého března i v dalších dnech,“ reagoval exkluzivně pro Večerník na daný podnět ředitel společnosti FCC Štěpán Špaček.