Pocit výjimečnosti a nedotknutelnosti rozhodně nechybí vystajlované zbohatlici, kterou v průběhu uplynulého týdne stavěla policejní hlídka v Plumlově. Třicetiletá řidička luxusního BMV byla na mol opilá, přičemž na zadních sedadlech vezla dvě malé děti.

Minulé pondělí 24. dubna ráno zastavila policejní hlídka v Plumlově osobní vozidlo BMW, které řídila třicátnice a při jízdě měla na zadních sedačkách své dvě nezletilé děti. Ke kontrole následně předložila všechny potřebné doklady mimo řidičský průkaz, protože o ten přišla po kontrole, kterou prováděli policisté začátkem dubna. „Dechovou zkouškou jí tehdy bylo naměřeno 1,55 a 1,70 promile alkoholu v dechu a hlídka jí průkaz zadržela,“ zavzpomínala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

To ženě ovšem nebránilo sednout za volant drahého automobilu znovu. A zřejmě s vědomím, že když už jí řidičák jednou vzali, těžko jí ho vezmou podruhé, neopomněla se před jízdou posilnit notnou dávkou alkoholu. „Tentokrát se na přístroji při dechové zkoušce objevily po dvou opakovaných měřeních dokonce hodnoty 2,55 a 2,61 promile,“ sdělila policejní mluvčí.

Požití alkoholu žena nezapírala a uvedla, že v nočních hodinách vypila litr vína. U podezřelé byl proveden i orientační test na návykové látky, který byl negativní. Následoval zákaz a autem již podezřelá dál pokračovat v jízdě nemohla. „Nezodpovědná žena je, stejně jako v předchozím řešeném případě, podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí dle trestního zákoníku peněžitý trest, zákaz činnosti nebo odnětí svobody až na jeden rok,“ konstatovala Zajícová.