Tento lupič nebyl žádné „ořezávatko“. Letos v dubnu řádil zhruba čtyřicetiletý muž vyšší štíhlé postavy na poště v Bedihošti. Ženu, která před polední pauzou opustila bezpečnostní prostor za přepážkou, chytil pod krkem a pak ji i svázal. Z pošty následně odnesl několik tisíc. Přestože policisté po něm okamžitě začali pátrat, najít se jej dosud nepodařilo. Nelze tedy vyloučit, že z přepadení pošty se tane nevyřešený STÍN MINULOSTI….

K loupežnému přepadení pošty v Bedihošti došlo v uplynulých jedenácti letech už potřetí. V roce 2012 se však zaměstnankyni podařilo schovat za přepážkou a lupič, který naznačoval, že je ozbrojený, odešel bez peněz. Stejná strategie se statečné ženě vyplatila také o dva roky později.

Letos v dubnu si však bandita počínal poměrně „profesionálně“ a vše měl nepochybně dopředu velmi dobře naplánované. Nyní je tedy na policii, aby jej chytila. To se však zatím nepodařilo. „Po pachateli této závažné násilné trestné činnosti stále pátráme,“ reagovala na náš dotaz z konce května policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.

Ještě než se Večerník oficiální cestou obrátil na policii, měl hned z několika zdrojů informace, že lupič z Bedihoště sice stále nebyl obviněn, jeho identita je však téměř od počátku „veřejným tajemstvím“. „Stále ho nemají. Je to s podivem, protože policisté minimálně tuší, kdo to je. Buď ho ale nemohou najít, nebo mu to dokázat,“ prozradily nám hned dva na sobě nezávislé zdroje.