Je rohatý, hnědý a nepolapitelný. I když se příslušníka kozího rodu, který již několik týdnů bloumá v okolí města, pokoušela chytit řada lovců v čele se strážníky, zatím neuspěl nikdo z nich. A tak rohatý dobrodruh dál nerušeně brázdí polní cesty, remízky a pole.

¨

Jde buď o kozla kamerunského, nebo kozla krátkosrsté hnědé kozy. „Zvíře se pohybuje již několik týdnů v polích mezi Brněnskou a Určickou ulicí, viděno bylo u Žešova, ale i u Mládkových sadů. Jeho výskyt hlásili i zahrádkáři z kolonie u cihelny,“ potvrdila Večerníku informaci náměstkyně prostějovského primátora Marcela Župková. Podle jejích slov je zvíře velmi plaché a není možný jeho odchyt. O ten se opakovaně pokoušeli i strážníci městské policie.

V diskusích na sociálních sítích se objevila řada návrhů na odchyt, mimo jiné hasiči. To ale není tak jednoduché. Při rozloze území, kde se kozel pohybuje, nelze s jistotou říci, kde se objeví. Zvíře by podle oslovených odborníků rovněž mohlo zpanikařit a skončit třeba na nedaleké dálnici.

Odbor životního prostředí prostějovského magistrátu proto žádá majitele, aby si zvíře odchytil a zajistil: „Vzhledem k tomu, že se pohybuje u frekventovaných komunikací, může ohrozit bezpečnost provozu.“