Ať se na nás milá dáma nezlobí, ale toto už není hloupost, nýbrž bezbřehá tupost! Žena z Prostějova totálně naletěla podvodníkům, z nichž jeden se vydával za korunního prince z Dubaje. Zřejmě byla přesvědčena, že právě ji princ pozve do Dubaje a udělá z ní princeznu. Nestalo se tak. Důvěřivá žena tak postupně rozeslala na různé účty neuvěřitelnou částku, a to 1,8 milionu korun! Teprve až poté jí vytanulo na mysl, že není něco v pořádku a celou záležitost ohlásila policii.

 

Žena ve středních letech bohužel neprojevila dostatek inteligence a podle všeho „dojela“ na city.

„Začátkem týdne se na nás obrátila žena z Prostějova s tím, že byla oklamána ze strany neznámého pachatele, kterému zaslala velké peníze. Korespondence s poškozenou začala někdy v červnu letošního roku a táhla se až do listopadu. Žena nejprve komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje, a potom byla v kontaktu i s dalšími osobami, s nimiž se dorozumívala česky a anglicky. Ovlivněna city, které pojala k neznámému princi, a s vidinou, že pojede do Dubaje, začala posílat na různé účty peníze. Prozřela bohužel pozdě, až když ze svého účtu odeslala částku přibližně 1 800 000 korun. Případ si převzali kriminalisté a šetří ho pro trestný čin podvodu,“ informovala o tomto případu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Jak z dalšího vyšetřování vyplynulo, žena šla svému okradení skutečně přímo naproti! „Při prověřování případu jsme zjistili, že poškozená je velmi aktivní na sociálních sítích, proto se nabízí možnost, že si ji pachatel vyhlédl právě tam. Následně ji oslovil na základě jejích komentářů k celospolečenskému dění a názorovému smyšlení. Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji „kořist“ lépe poznat a využít je pro svůj účel, kterým v tomto případě bylo získání finančních prostředků,“ uvedla Miluše Zajícová s tím, že podvodů přes internet či sociální sítě neustále přibývá. „Buďte proto opatrní ve svých aktivitách na sociálních sítích a nesdílejte informace, které by následně mohly posloužit podvodníkům se snadnějším navazováním kontaktu,“ poslala na závěr vzkaz mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.