Život je plný malých zázraků. Všímej si jich! I takové poselství se lze dočíst na výstavě Milování v přírodě. Zábavnáa současně poučná výstava o intimním životě nejen zvířat je v hlavní budově prostějovského muzea přístupná už od letošního února. Symbolicky právě první jarní den mohli lidé zamířit na její komentovanou prohlídku.

Jste zábavní a vtipní? Za těchto předpokladů byste neměli mít s hledáním vhodného protějška problém! A je už skoro jedno, zda jste muž, či žena, tmavovlasí, či blonďáci, dlouhonozí, či svalnatí. I to vyplynulo z ankety, která je jednou z originálních součástí výstavy Milování v přírodě. „Výstavu jsem připravila jak pro velké, tak i pro malé návštěvníky.

. Pro všechny je nachystána řada interaktivních prvků, videí, projekce, zvířecích exponátů, povídání v podobě Albi tužek, fotokoutku a pro větší i peep show. Troufám si říct, že tady se pobaví každý,“ navnadila kurátorka expozice Pavla Koutná, která v muzeu ráda přivítala i řadu dětí z mateřských, základních či středních škol. První jarní den se tu navíc konala komentovaná prohlídka, na kterou zavítal jeden ze spoluautorů expozice entomolog Miloš Krist z Vlastivědného muzea v Olomouci. „Návštěvníkům při této příležitosti vysvětlil zákonitosti života v přírodě a zároveň doplnil informace, které se na výstavu buď už nevešly, nebo bylo lepší je osobně převyprávět,“ upřesnila s úsměvem Pavla Koutná. Pokud jste výstavu Milování v přírodě v prostějovském muzeu zatím ještě neviděli, určitě si ji nenechte ujít. Navštívit ji budete moci ještě do 19. května.