Večerník už s předstihem na začátku tohoto roku informoval veřejnost, že Jan Nagy po dlouhých jednadvaceti letech končí ve funkci velitele Městské policie Prostějov. Ve věku šestašedesáti let odchází k 28. únoru do důchodu. Nyní se rozehrává boj o to, kdo ho v křesle šéfa strážníků nahradí.

 Vedení prostějovského magistrátu vyhlásilo před měsícem výběrové řízení s tím, že uzavírka přihlášek zájemců o tuto významnou funkci skončila v pátek 5. února. Proto nás zajímalo, kolik uchazečů o post ředitele městské policie se přihlásilo a jak bude probíhat výběr nástupce Jana Nagyho? „Přihlásilo se celkem jedenáct uchazečů, z toho deseti z nich bude zaslána pozvánka k ústním pohovorům. Ty budou probíhat třetího března, následně budou vybraní uchazeči pozváni k psychologickým testům a poté bude stanoveno výsledné pořadí a připraven materiál pro jednání zastupitelstva. Právě zastupitelé musí schválit vítěze konkurzu do funkce nového ředitele Městské policie Prostějov,“ sdělil Večerníku prostějovský primátor František Jura.

Podle jeho vyjádření je tedy jasné, že strážníci svého nového šéfa nebudou mít hned od počátku března, přičemž Jan Nagy končí ve funkci k poslednímu únorovému dni... „Bude to ještě nějaký čas trvat. Pokud výběrová komise vybere do funkce ředitele někoho ze stávajících strážníků, mohli by ho zastupitelé schválit dvacátého dubna. Pokud to bude někdo mimo městskou policii, musí nejdříve absolvovat náročné zkoušky, bez kterých by nemohl vykonávat funkci ředitele městské policie. Jeho jmenování by se tedy v tomto případě protáhlo. Jsme na to ovšem připraveni a od prvního března bude vedením naší městské policie dočasně pověřen současný zástupce ředitele Libor Šebestík,“ prozradil Jura.