Později, ale přece. Tak se rozjížděla letošní sezóna rallye. A zúčastnila se jí i posádka Romana Burgeta z Prostějovska. Bohužel začátek nebyl z těch vydařených.

„Vstoupili jsme do ní tím nejhorším možným způsobem, a to havárií, kdy vlivem poškození řízení na nerovnosti nám auto nezatočilo do levotočivé zatáčky v poměrně vysoké rychlosti a došlo k nárazu a poškození zavěšení kola a brzd. Bylo velké štěstí, že jsme se dostali zpátky na silnici, protože být to o kousek dál v lese, byly by následky podstatně horší,“ uvedl Roman Burget. Posádka z důvodu havárie a poničení vozidla musela ze závodu pořádaného na Zlínsku odstoupit.

O to povedenější bylo ale další působení. Následně totiž Team green motorsport vyrazil na Slovensko, kde posádka chtěla zdolat slovenské mistrovství. Přípravy přitom byly více než spěšné. „Měli jsme jen tři dny na opravu auta, což se nakonec podařilo a do Tater jsme ve čtvrtek ráno odjeli. Čekala nás neznámá a těžká soutěž, navíc dvoudenního formátu s celkovými 750 kilometry,“ konstatoval Burget. Přišlo ale příjemné překvapení, po velmi dramatickém průběhu totiž posádka z Prostějovska závod ovládla. „Nečekal jsem, že se v takto velké soutěži budeme rvát o nejvyšší příčky, ale hlavně že se bude rozhodovat až v poslední rychlostní zkoušce. Ta byla navíc situována v náročném lesním úseku a byla šotolinová v délce 11,35 kilometru,“ vzpomněl jezdec na závod.

Posádku nerozhodil nakonec ani soupeř, ani počasí. „Náskok jsme si sice průběžně drželi, ale už v prvním průjezdu této RZ, nám na ní nadělilo Audi Quatro posádky Buschbacher Marián jednu celou minutu a 35 vteřin, což znamenalo pro nás velký problém, protože se tato zkouška měla jet ještě jednou jako poslední, a navíc za deště. Také jsme na ní poškodili zavěšení tlumiče, které se ale nakonec podařilo v posledním servisu provizorně opravit. Když nám potom v cíli ukázala časomíra rozdíl pouhé 1,1 sekundy, nemohl jsem tomu uvěřit. Tímto časem jsme si zajistili absolutní vítězství mezi historickými vozy a tuto rallye vyhráli,“ zářil Roman Burget. Na Slovensko bude s kolegy nepochybně dlouho vzpomínat. „Samozřejmě to pro nás znamená obrovský úspěch, kterého si vážíme a je to zároveň důležitá satisfakce za nevydařený úvod sezóny,“ nechal se slyšet Roman Burget.