I malé děti dokáží řádit a ničit! Trojice školou povinných se ke konci prázdnin pravděpodobně nudila a tak si „zpestřila“ dlouhou chvíli. Děti ale zvolily nevhodnou zábavu. Svojí aktivitou ve Smetanových sadech upoutaly pozornost strážníka, který obsluhoval kamerový systém.

Ten si v sobotu 21. srpna po patnácté hodině všiml trojice dětí poškozujících dlažbu u altánku ve Smetanových sadech. „Vyslaná hlídka zjistila, že malí výtečníci rozebrali část chodníku a poté dlažební kostky házeli na strop altánu. Snažili se srazit klíče, které tam byly zavěšeny, i když jim nepatřily. Dále bylo patrné, že jedno z dětí nohou několikrát koplo do odpadkového koše, čímž došlo k jeho vyvrácení. Ke škodě na altánku shodou okolností nedošlo a poškození dlažby i odpadkového koše bude vyčísleno dodatečně,“ konstatoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

A co se bude s malými raubíři dít dál? „Jelikož jsou všichni mladší patnácti let, strážnici předali děti zákonným zástupcům a informovali je o všem, co se stalo. Celá událost byla oznámena příslušnému správnímu orgánu,“ prozradil mluvčí prostějovských strážníků.