Takhle by se měli zachovat všichni, kteří se stanou svědky nekalého činu. Svědek případu okradení řidiče v Kralicích na Hané vůbec nezaváhal a pomohl tak poškozenému dobrat se zpátky vlastních peněz. Ovšem popravdě řečeno, zloději hodně nahrál svou neopatrností muž, který z auta vykládal zboží a zcela neprozřetelně si na sedadlo uložil obálku s větší částkou peněz. Chmaták toho využil a finanční hotovost vzal. To celé ale viděl jiný muž, který nelenil, nasedl do svého vozidla a za lumpem se hnal až do Bedihoště. A tam ho dokonce dokázal i zastavit.

 

Náhodný svědek středečního okradení staršího muže nezaváhal ani na vteřinu, zloděje pronásledoval a odcizené peníze dostal zpátky. „Krádež tentokrát nevyšla zloději, který se v Kralicích na Hané pokusil okrást muže, jenž z firemního auta vykládal zboží a po vyložení viditelně položil finanční hotovost 12 000 korun na sedadlo spolujezdce. V okamžiku, kdy zavíral dveře u spolujezdce, otevřely se dveře na straně řidiče a neznámý chmaták sebral peníze a dal se na útěk. Po pár metrech, aby poškozeného zabavil, odhodil část peněz, které si okradený hned posbíral, nasedl do auta a z místa ujel,“ popsala okamžik krádeže Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Zloděj si ale lupu v podobě několika tisícikorun dlouho neužil. „Celou událost viděl muž, kterému nebylo lhostejné, co se stalo, nasedl do svého vozidla a jel za autem až do Bedihoště, kde se mu podařilo zloděje dohnat a auto zastavit. Aby měl pachatel klid, hodil po pronásledovateli zbylé peníze z lupu a odjel. Svědek se vrátil zpět do Kralic a zbylou hotovost okradenému řidiči vrátil. Poškozený se tedy naštěstí s celým odcizeným finančním obnosem zase shledal a nevznikla mu žádná škoda,“ popsala událost s pozitivním koncem Zajícová. „Oba nezávisle na sobě případ oznámili a přivolali policii. Událost šetříme pro trestný čin krádeže s dvouletou trestní sazbou,“ uzavřela mluvčí krajské policie.