Předminulou sobotu 20. listopadu o půl druhé v noci vyděsila dopravní nehoda na devatenáctém kilometru dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov. Kousek za Žešovem mladý řidič vozidla zřejmě zazmatkoval, a aby se vyhnul nárazu do svodidel, strhl řízení na druhou stranu. S autem skončil mimo komunikaci, kde postupně narazil do několika stromů a keřů. Nehoda si vyžádala zranění tří osob uvnitř vozidla.

 

„Mladý dvacetiletý řidič jel ve vozidle Dacia Logan s dalšími dvěma spolucestujícími a nepřizpůsobil zřejmě rychlost vozidla svým schopnostem a vyjel vlevo ke středovým svodidlům. Strhl řízení vpravo, aby zabránil střetu, ale auto dostalo smyk a vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do keřů a stromů. Všichni tři byli zraněni a z místa nehody je odvezla sanitka do Fakultní nemocnice Olomouc,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by mladík řídil pod vlivem alkoholu. „V nemocnici byl proveden odběr krve za účelem zjištění, zda nebyl pod vlivem návykových látek. Na vozidle vznikla hmotná škoda v předběžné výši třicet tisíc korun,“ dodala Zajícová s tím, že hrozivě vypadající nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.