Podzimní část v Kralicích na Hané nedopadla podle představ. I do třetice tak nebude mít mužstvo klidnou zimní přestávku a jarní část krajského přeboru bude znamenat stíhací jízdu směrem k záchraně. První polovina sezóny přitom nezačala úplně špatně, pak to však šlo z kopce. Po změně trenéra se podařilo hráče opět nastartovat, ale stejně to k vyššímu bodovému zisku nestačilo, postupně upadaly i výkony. Že tato situace znovu není dobrá, si uvědomuje i Michal Baran (na snímku), který jako jeden z mála téměř nechyběl v kralické sestavě.

 

Střednímu záložníkovi se tak umístění nehodnotilo nejlépe. „Má pro mě hořkou pachuť, protože poslední místo není nejlepší vizitkou a není to příjemný pocit před zimní přestávkou,“ přiznal otevřeně.

V Kralicích kromě soupeřů bojují i sami se sebou. Z patnácti duelů se mužstvo sešlo v kompletní sestavě pouze v jediném utkání. Obvykle navíc nešlo o absenci jednoho či dvou hráčů, kteří by se ještě dali nahradit, ale týden co týden jich přibývalo, což už značí větší problém, který si uvědomuje i sám hráč. „Ano, bohužel je to tak. Početné absence jsou hlavním důvodem, proč i dobře rozehrané utkání nedovedeme do vítězného konce či bodového zisku. Když schází někteří hráči základní sestavy a k tomu máme prázdnou lavičku, tak je to opravdu problém,“ vidí největší příčinu nezdarů Baran.

V průběhu sezóny se kormidla ujal Petr Navrátil, který vystřídal Milana Nekudu. „Změna trenéra pro nás byla pozitivním impulsem. Zlepšený výkon se promítl především u mladší generace hráčů. Ale bohužel jsme opět doplatili na to, co nás trápí delší dobu. Ve většině zápasů jsme dokonce i vedli a diktovali tempo hry, ale srážely nás hrubé individuální chyby, které soupeři tvrdě trestali,“ přidal dále.

Velkou roli sehrává podle Barana i psychika mužstva, která po třech letech ve spodních patrech tabulky je křehká. „Psychika u nás hraje velkou roli, nesmíme propadat panice a musíme být více odolní. Hlavně musíme pokračovat v tvrdé práci na trénincích a zápasy urvat fotbalovostí i bojovností,“ burcuje Baran.

Kromě utkání se Šternberkem, který je hlavním adeptem na postup, Kralice v žádném utkání výsledkově zcela nepropadly. Jenže většinu zápasů nejtěsnějším možným rozdílem prohrály. „Naštěstí letošní sezóna je a bude výkonnostně hodně vyrovnaná, hrát se dá opravdu s každým, což jsme pocítili na vlastní kůži. Je potřeba tým přes zimu dostatečně posílit a vytvořit konkurenci na jednotlivých postech. Když se k tomu kvalitně potrénuje, nevidím záchranu v krajském přeboru beznadějně,“ věří odhodlaně Michal Baran.

Speciální příloha FOTBAL EXTRA vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 6. prosince