Už je tomu nějaký rok, co byly posunuty dopravní značky označující začátek a konec Kostelce na Hané ve směru na Lešany. Podle vyjádření místních na to někteří řidiči stále ještě nedokázali adekvátně zareagovat.

Důvodem posunu značek byla výstavba hned několika nových domů na okraji města. K nim přirozeně míří také lidé, kteří v nich žijí. Ať už jedou autem, nebo jdou pěšky, často to nemají vůbec jednoduché. Přestože se projíždějící řidiči již nacházejí v obci, nohu z plynu zde sundávají obzvláště neochotně.

 „Kdyby tam město nechalo udělat radar, mělo by z toho zlatý důl. Když jsem jel nedávno z práce, čekal jsem asi tři minuty, než jsem mohl zacouvat k domu. Padesátkou tu nikdo nejel. A jeden z řidičů na mě dokonce hrozil, co si to dovoluji, že ho brzdím. Už jsem to hlásil i na prostějovské policii,“ vyjádřil se Libor Vašíček.

Dalším problémem zejména pro chodce je absence veřejného osvětlení. Přestože se tu objevilo hned několik nových sloupů, až po značku začátku Kostelec na Hané jejich řada stále nevede. „O tomto nebezpečném místě vím. Na rozšíření veřejného osvětlení v Lešanské ulici je však nejprve nutné vytvořit projekt a sehnat vyjádření od všech účastníků řízení. Věřím, že se to v budoucnu podaří,“ reagoval kostelecký starosta František Horák.