Optimistické novinky přicházejí také po dalším týdnu z Centra sociálních služeb v Brněnské ulici v Prostějově. Aktuálně v tomto sociálním zařízení nemají ani jednoho pozitivně testovaného klienta. Ti, kteří jsou nakaženi covid-19, jsou buď v domácí karanténě, nebo hospitalizovaní v nemocnici. V centru už se dokonce vedení připravuje na povolení návštěv. 

 

„Musím říct, že momentálně je u nás situace ohledně koronavirové nákazy velice dobrá. Pouze šest našich zaměstnanců je v izolaci a dva uživatelé jsou stále s onemocněním covid-19 hospitalizováni v nemocnici. V zařízení není momentálně na koronavirus pozitivní nikdo,“ uvedla v neděli dopoledne pro Večerník Helena Vránová, ředitelka Centra sociálních služeb v Prostějově. Jak ještě dodala, v zařízení pokračují i nadále plošné testy jak členů personálu, tak uživatelů. „Máme za sebou už tři testovací kola. V tom posledním se neodhalil žádný pozitivní test, z čehož mám pochopitelně obrovskou radost,“ těší ředitelku Vránovou.

S tím tedy souvisela i logická otázka Večerníku, zda se v centru připravují už alespoň na částečné povolení návštěv. „Ano, určitě se na tuto možnost povolení návštěv připravujeme. Není možné, aby uživatelé své rodiny tak dlouho neviděli! Zároveň si uvědomujeme, že to riziko přenosu infekce covid-19 stále je. Tak přemýšlíme, za jakých podmínek návštěvy umožníme. Každopádně se budeme řídit nařízením vlády ČR. Předpokládám, že se návštěvy budou moci prokázat, že koronavirus prodělali nebo jsou po negativním testu. Zvažuje se varianta, že bychom mohli návštěvy testovat u nás v zařízení. Určitě o možnostech a podmínkách návštěv budeme veřejnost informovat na našich internetových stránkách,“ uzavřela Helena Vránová. 

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 30. listopadu