Navzdory trpce těsňoučkému podlehnutí v prvním barážovém duelu na půdě Sokola Plazy není v táboře nohejbalistů Prostějova absolutně žádný prostor na zbytečnou melancholii či přehnané zklamání, neboť barážová série na dva triumfy pokračuje druhým vzájemným duelem na Hané. Propukne v neděli 9. října od 15.00 hodin v Národním sportovním centru Prostějov.

„Rozhodli jsme se zápas umístit už předem pod střechu této krásné moderní haly, abychom nespoléhali na přízeň počasí, které by nemuselo vyjít. A my bychom pak utkání narychlo přesouvali dovnitř. Takže se bude hrát určitě v NSC PV s nedělním začátkem až ve tři hodiny odpoledne. Sobota je tentokrát vyloučená kvůli finále extraligy,“ vysvětlil Beneš.

Pevně věří, že jeho mančaft Sokola I nastoupí v kompletní, tedy nejsilnější možné sestavě. „To znamená Martin Müller, Petr Zemánek, Jan Matkulčík, Ladislav Pírek, Lukáš Pírek a taky Tomáš Roba, kterého jsme kvůli předchozímu zranění ještě šetřili, aby doma mohl jít naplno do boje. Hodně důležitá je rovněž výpomoc Tomáše Drobila a nově i zkušeného blokaře Kamila Husaříka. Šance na vítězství budou opět vyrovnané, zápas vidím jako výsledkově otevřený. My však do něj dáme úplně všechno, abychom uspěli a sérii vrátili do Plazů. Vysněný postup do extraligy není zdaleka ztracený,“ zdůraznil Richard Beneš.