Takovou bombu nikdo nečekal ani v těch nejdivočejších snech! Prostějovský magistrát se rozhodl, že proplatí všechny účtenky, které lidé za svůj nákup utrží v některém z prostějovských obchodů. Má to pouze jedinou podmínku, s lístkem musí na radnici přijít žena, která má ve městě trvalé bydliště. Reakce jsou zcela nečekané!

Novinku oznámilo vedení prostějovského magistrátu na tajné tiskové konferenci, kam exkluzivně pozvalo pouze zástupce Agentury Hóser. „Jak asi všichni víte, tak město Prostějov dosud hospodařilo prakticky bez dluhů. Když jsme však nyní zjistili, jak to chodí jinde, tak je úplně jasné, že to tak nemůžeme dále nechat. Úkol pro letošní rok zní jasně – zadlužit se, dokud to ještě jde. Až to už nepůjde, tak by bylo pozdě, to dá rozum. A o to bychom naše občany neradi připravili,“ vysvětlil Francimór Kopačka, který inspiraci hledal zejména při své letošní pracovní cestě po řeckých plážích, kterou strávil v doprovodu českého premiéra.

A proč si radnice vybrala právě ženy? „Původně jsme chtěli, aby platit nemusel nikdo, ale proti tomu někteří nepřející desperáti protestovali. Schválený návrh nám přijde jako rozumný kompromis a hezký dárek všem našim ženám,“ usmíval se Kopačka. 

Řeklo by se, že novinku lidé z Prostějova uvítají. Ale to byste se spletli. „To jim to trvalo, měli to udělat už dávno!“ mínila například Helena Růžičková. Jistou poněkud škodolibou radost bylo možné pozorovat snad jen u některých mužů. „Jasně že třeba potraviny budu nakupovat pořád jen já, na tom se mi asi nic změnit nepodaří. Nicméně s účtenkou bude muset do fronty na radnici manželka, jinak nám nic nedají. Inu pravidla musí platit pro každého,“ komentoval s potutelným úsměvem Květoslav Podpantofel.

Naopak obrovskou bouři nevole vyvolala zpráva u transgender obyvatel. „Je to od prostějovské radnice nehorázná diskriminace! Budeme se bránit u soudu. To jsem se na tu změnu pohlaví mohl rovnou vyprdnout,“ zrudl vzteky herec Elišák Stránka, který byl ještě před změnou pohlaví znám zejména ze seriálu Kriminálka Prostějov, kde ztvárnil roli vyšetřovatelky Jaromíry Strakové.

 

Tento text je součástí silvestrovské přílohy prostějovského večerníku,jehož obsah je fikce a slouží k pobavení