Zkrácený podzim je minulostí také pro nejvyšší regionální soutěž. I když se ve druhé polovině roku 2020 odehrálo pouhých deset kol, okresní přebor ukázal, že má co nabídnout. Samozřejmě ne všechny zápasy zcela lahodily oku diváka, většina však musela příznivce bavit. Pandemie koronaviru soutěž nijak nepoznamenala, přesto se jeden ze zápasů musel odložit, nešlo ovšem o nic horšího než promočený terén v Určicích.

Papírové předpoklady před začátkem ročníku vzaly poměrně brzy za své a jasně ukázaly, že zápasy se rozhodují na hřišti, kde záleží především na současném výkonu a formě mužstev. Největší favorit soutěže z Vrahovic, který loňskou podzimní část prošel jako nůž máslem, a dá se říct, že jim titul okresního přeborníka sebral pouze covid, do toho v letošním ročníku nevstoupil ideálně. Nakonec se ale i on zvedl a stále atakuje nejvyšší příčky ze čtvrtého místa. Na první tři celky však ztrátu zatím nedohnal.

Prim letošního ročníku totiž hrají mužstva, jejichž umístění příliš nepřekvapuje. Pomyslný podzimní bronz si především díky neskutečnému útoku a průměru téměř pěti branek na utkání vysloužili v Držovicích, kde jasně ukazují, že i bez zdravotně indisponovaného trenéra Skácela to jde. Na první dva celky to ovšem ani tak nestačí, i když se jedná o rozdíl tří bodů, tedy jediného zápasu. Dvojice Dobromilic s rezervou Kralic totiž jasně dominovala prvním deseti kolům. Oba celky mají zcela totožnou bilanci a ztratily pouhých pět bodů, přičemž ani jednou neodcházely poražení po devadesáti minutách. Na jejich vzájemný duel však bohužel už nedošlo. Díky lepšímu skóre se tak titulem půlmistra mohou těšit v Kralicích.

V horní polovině tabulky tato čtyři družstva doplňují oba nováčci, což by před startem ročníku jen těžko někdo odhadoval. Ptení se vyhřívá na páté pozici a jednoznačně ukázalo, že to není náhoda. Doma dokázalo sebrat body i těm nejlepším celkům podzimu. Jediný bodík náskoku mají svěřenci kouče Vlacha na druhého nováčka z Nezamyslic. Ten také jasně prokázal, že návrat mezi okresní elitu byl zasloužený. Až za nimi zůstal Brodek u Prostějova, který během sezóny sáhl k výměně trenéra a doplňuje horní polovinu tabulky.

Horní a spodní patra dělí tříbodová propast. Zde se nachází mužstva, která chtěla před sezónou pomýšlet na zcela jiná místa. Ať už jde o devátou rezervu Určic, desátý Vícov, či dokonce předposlední Výšovice. Mužstvo okolo kouče Dudíka si zcela jistě po spojení ze Skalkou kladlo daleko vyšší ambice než jarní boj o záchranu.

Zbytek celků s podobnými starostmi počítal. Nejlépe na tom z nich jsou určitě v Plumlově, kde osmé místo jistě musí hodnotit dobře. Brodek u Konice po odchodech počítal s mírným úpadkem. V Němčicích nad Hanou se nyní sestava velmi látá, pokud se však udrží kostra, určitě by mohli pomýšlet výš. Plnou hlavu starostí budou mít do jara v Tištíně. Tři podzimní body a pouhých sedm vstřelených branek moc důvodů k optimismu v jarní části nedává, pokud se tedy samozřejmě situace zlepší a celý ročník 2020/21 neskončí stejným způsobem jako sezóna předešlá. Rozhodně by to však byla velká škoda, protože okres by do jarních bojů sliboval drama nejen o titul, ale rovněž o záchranu. 

Přebor OFS Prostějov - II. třída 2020/2021 PODZIMNÍ po neúplném 10. kole

                                                         Z            V           R+         R-          P            S              B           

  • FC Kralice na Hané „B“ 10 7            1            2            0            28:7              25         
  • FC Dobromilice 10 7            1            2            0              34:16    25         
  • TJ Sokol Držovice 10 7            0            1            2              48:13    22
  • Sokol Vrahovice 10 4            3            0            3              28:21    18
  • FC Ptení 10          4            2            1            3              20:23    17
  • Haná Nezamyslice 10 4            1            2            3              31:23    16
  • Sokol Brodek u Prostějova 10 4            2            0            4              21:21    16
  • Sokol Plumlov „B“ 10 4            0            1            5              22:38    13
  • Sokol Určice „B“ 9 3            1            1            4              26:34    12
  • Sokol Vícov 10          3            1            1            5              12:23    12
  • Jiskra Brodek u Konice 10 2            2            1            5              16:23    11
  • FK Němčice nad Hanou 10 2 1            2            5              11:19    10
  • FK Výšovice-Skalka 9 2            0            1            6              13:20    7
  • TJ Tištín 10          1            0            0            9            7:36              3

Vysvětlivky: za výhru v řádné hrací době jsou udělovány 3 body, za výhru po remíze v penaltovém rozstřelu 2 body, za prohru po remíze v penaltovém rozstřelu 1 bod, za prohru v řádné hrací době 0 bodů.

 

Hodnocení podzimní části sezóny v podání týmu FC Kralice na Hané "B" najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 4. ledna