„Život se nedá slovy dostatečně vyložit, jen žít.“ Tento citát prvního prezidenta samostatného Československa T. G. Masaryka se objevil na pozvánce na 5. ročník Retro plesu v Kelčicích, který se konal uplynulou sobotu 14. ledna v sále místní restaurace u Toma. 

 

Akce s „prezidentskou záštitou“ se shodou okolností konala v den konání prvního kola aktuálních prezidentských voleb. Dorazila na ni řada lidí v dobovém oblečení, které dalo vzpomenout na období první republiky. „Začínali jsme už před sedmi lety, tehdy jsme dělali retro-ples ve stylu devadesátých let.

Ještě před covidem jsme zkusili první republiku a na to jsme nyní navázali,“ objasnil hlavní organizátor Ondřej Burda, který se zhostil i role DJ. Zároveň přiznal, že počítal s vyšší účastí.

„Před covidem tu vždy bývalo kolem stovky platících, dnes je to asi polovina,“ srovnal Burda, jenž pracuje při zabezpečování bezpečnosti na velkých akcích a zároveň působí u místních dobrovolných hasičů. „Jsem rád, že se nám v obci podařilo obnovit tradici masopustu a zároveň se už těšíme na náš hasičský ples, který se tady bude konat 24. února,“ pozval všechny Ondřej Burda, který v tu chvíli ještě nebyl přesvědčený, zda bude v pořádání Retro plesu v příštích letech pokračovat. „Ještě si to rozmyslím,“ uzavřel.