Zanedlouho to bude rok, co vznikl Our Hope Boxing Club Prostějov. Tedy nový ambiciózní rohovnický oddíl se smělými cíli vychovávat co nejširší členskou základnu mladých vyznavačů tradičního bojového sportu a ty nejlepší přivést až k úspěchům na vrcholných mezinárodních akcích.

 

„Mám velkou radost, že se nám zatím daří a jdeme přesně tím směrem, který jsme si při vzniku klubu stanovili. Stále nabíráme nové členy a přibývá nás, snažíme se kvalitně trénovat, z poctivé přípravy pak vycházejí dobré výsledky i dílčí úspěchy. Všechno je to samozřejmě o naší společné práci, kterou je potřeba dnes a denně odvádět,“ řekl Večerníku šéftrenér OHBC Prostějov Martin Klíč.

Naposledy vycestoval s kvartetem svěřenců na velký mezinárodní turnaj do polského Štětína. „Jezdíme tam pravidelně každý rok, letos to bylo už počtvrté. Všichni čtyři naši zástupci tam měli silné domácí soupeře a vedli si proti nim většinou velice zdatně,“ zhodnotil Klíč.

Kadet Dorian Kropog (váhová kategorie do 50 kilogramů) zaznamenal jedno přesvědčivé vítězství na body, druhý protivník mu nenastoupil. Vladislav Savčenko (školní mládež, do 40 kg) připsal dvě jasné výhry a stejně jako v případě Kropoga turnajový triumf.

Kadet Šimon Dvorský (do 70 kg), jenž do OHBC nedávno přestoupil z BC DTJ Prostějov, dosáhl na jednu výhru a jednou byl těsně poražen. Juniorka Vanesa Reiterová (do 48 kg) pak po dlouhé zápasové pauze zatím hledala formu a v obou svých duelech podlehla.

„Ještě s námi jeli ukrajinský borec ze Svitav Dimitro Vasylenko a slovenský reprezentant Kristián Harasník, kteří shodně kralovali díky dvěma výhrám. Ve stejném termínu jako Štětín se přitom konala Národní liga boxu ČR v Blansku, kde jsme měli trojnásobné zastoupení,“ prozradil Klíč.

Junior Markus Šándor (do 67 kg) nestačil a padl před limitem. Vojtěch Jančík (do 75 kg) předvedl při své premiéře mezi muži zpočátku slibný výkon, ale ve druhém kole dostal ránu a prohrál r.s.c. Junior Štěpán Wezdenko (nad 91 kg) měl úplně první soutěžní utkání v ringu a vedl si skvěle, neboť uspěl r.s.c. hned v úvodním dějství.

„Trenérsky kluky v Blansku vedla dvojice mých mladých kolegů – asistentů Magdaléna Vrbová a Jan Bezoušek, protože jsem zrovna byl ve zmíněném Polsku. Parťáci to zvládli výborně, je na ně spolehnutí,“ zdůraznil hlavní kouč.

V Národní lize boxu ČR 2022/23 figuruje Our Hope Boxing Club PV na průběžné sedmé pozici. „Coby nováček na české klubové scéně si vedeme myslím hodně dobře. A věřím, že vzhledem k našemu celkovému růstu se můžeme pořadím posunout ještě výš,“ troufá si Klíč. „Přípravu jedeme v podstatě každý den od nejmenších dětí až po dospělé, v intenzivním tréninku máme čtrnáct závodníků účastnících se zápasů i turnajů, a k tomu řadu dalších s potenciálem do budoucna,“ přiblížil bývalý rohovník a nyní nadšený trenér. „Během jarních prázdnin před polovinou března plánujeme týdenní soustředění v domácím prostředí naší boxárny s výběhy do lesoparku Hloučela a dalšími zpestřeními. Termín tohoto kempu ideálně zapadá do tréninkového plánu před následnými národními šampionáty.“

Mistrovství republiky juniorské kategorie proběhne od 3. do 5. března v Českých Budějovicích, zúčastní se jej Vanesa Reiterová (do 48 kg), Aneta Vytásková (do 60 kg, přestup z BC DTJ Prostějov), Štěpán Wezdenko (do 91 kg) a Ondřej Pokorný (nad 91 kg).

MČR kadetů a kadetek se uskuteční 31. března až 2. dubna v Poděbradech, za OHBC ho absolvují Dorian Kropog (do 50 kg), Šimon Jeglík (do 67 kg) i Šimon Dvorský (do 70 kg). Na republikový přebor školní mládeže (od 6. do 8. dubna v Kroměříži) pak pojede Vladislav Savčenko (do 40 kg).

„Držíme se motivačního systému péče o naše talenty, kteří si mohou úspěšnými výsledky vybojovat finanční odměny. A každopádně mají veškerý potřebný servis k přípravě i startům na turnajích díky podpoře našich partnerů, kterým touhle cestou moc děkujeme,“ zmínil Klíč.

Na léto navíc Our Hope Boxing Club Prostějov chystá 2. ročník velkého mezinárodního klání Hanácké beran 2023 ve Vranovicích a rovněž mezinárodní utkání mezi Jihomoravskou oblastí a polskými kluby ze Slezska. „Prostě jedeme bomby,“ uzavřel Martin Klíč s úsměvem.