Situace kolem zimního stadionu nabrala za poslední období směr, který by si žádný sportovní fanoušek nepřál. Napjaté vztahy mezi mládeží v pozici jednoho subjektu a „A“ mužstva v pozici druhého subjektu jsou na bodě mrazu, možná i pod ním.

Nejen že se těžko hledá konstruktivní dohoda, ale už se objevují i rány pod pás. Ty se však nepromítnou do fungování těch nahoře, ale jen a pouze do sportovní stránky věci. Smutná to realita i nastolená nálada. Při pohledu na sportovní stránku je to přitom neuvěřitelná škoda. Jestřábi i po dalším průvanu v kabině po loňské jízdě znovu ukázali sílu na ledě, kterou však zastínily zcela odlišné a mimo hokejové skutečnosti, čímž trpí prestiž i renomé. Nepostavení se k nastalému čelem, nebo alespoň snaha o vysvětlení vzniklé situace jsou o to smutnější. A nejde ani tak o média, jako o fanoušky, kteří jsou nedílnou součástí.

Stejně tak ale trpí i mládež. Ta se zrodila z nuly a za několik let existence vybudovala silnou základnu. Po sportovní stránce jí to nepřidá. Při troše dobré vůle by se dalo vyjít vstříc všem tak, aby zainteresovaní účastníci mohli profitovat, tedy jakási win-win hra. Jenže to by muselo i v té době platit slovo chlapa...