V minulých sezónách se basketbalistům BK Olomoucko na palubovce Ústí nad Labem nedařilo, v dohrávce 8. kola Kooperativa NBL si to ale vynahradili. Až na první minuty byli lepším týmem. Naprosto zaslouženě získali po výsledku 81:70 třetí vítězství v probíhajícím ligovém ročníku, když proměnili patnáct trojek.

Vstup do první čtvrtiny hostujícímu týmu vůbec nevyšel. Po čtyřech minutách Sluneta vedla 8:2, další nápor zastavila až trojka Pekárka. Hanáci se pak dokonce dostali na rozdíl bodu, následovala ale další hluchá pasáž, po které prohrávali 7:14. Ústí pak také neproměnilo některé otevřené střely, v poslední minutě ale jeho hráči zaznamenali čtyři body v řadě a vedlo 18:13.


Krátká pauza Olomoucku prospěla. Váňa pěti body během jediné minuty vyrovnal, Sychra pak otočil skóre a následující trojka Bezbradici nastartovala hostující nápor. Díky dobré střelbě trojek se hosté v 16. minutě odpoutali na rozdíl jedenácti bodů (37:26).  Do konce poločasu ale dokázali přidat pouze dva body a toho Severočeši využili ke snížení ztráty na tři body – 36:39.


Na začátku druhého poločasu se rychlými šesti body připomenul domácí Pecka a otočil průběžné skóre. Hanáci včas kontrovali a za nerozhodného stavu ve 25. minutě získali po trojkách Bezbradici a Váni náskok šesti bodů (52:46). Z pohledu třetí čtvrtiny to byl klíčový okamžik. Díky němu vstupovali do závěrečné pasáže utkání s mírným vedením 63:58 basketbalisté Olomoucka.


Naději na úspěch vzápětí posílily trojky Váni a Adama Klepače, po kterých domácí přišli o klid a začali chybovat. Ve 36. minutě prohrávali 58:76 a v závěru už si Hanáci na palubovce náskok pohlídali. 

HLASY TRENÉRŮ:

Antonín PIŠTECKÝ – Sluneta Ústí nad Labem:

„K zápasu jen pár bodů. Intenzita na balon a celoplošný presink byly o dost lepší než v minulých zápasech, nicméně fenomén dnešní doby je pick-and-roll, a na tom šíleně hoříme, hlavně někteří hráči. Trenéři soupeřů bohužel vědí, kde je naše slabina, a snaží se toho využívat. Tentokrát se to soupeřům dařilo, našli volné pozice a s vysokým procentem střely proměňovali.“

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:

„Jsme rádi za výhru v Ústí, protože to se nám v posledních letech moc nedařilo, vždycky jsme tu prohráli v prodloužení. Tentokrát si cestu domů užijeme. Na rovinu můžu říct, že jsme počítali s tím, že Ústí bude pod tlakem po zápase s Kolínem, a využili jsme toho. Gratuluji svým hráčům, kteří podali opravdu kvalitní výkon, ale i hráčům Ústí, protože to bylo bojovné utkání z obou stran.“