Dvacet minut hrůzy zažili minulé úterý 23. května v podvečer v Nezamyslicích. /Po krátkých vedrech zde totiž udeřila silná bouřka, když na území městyse napadlo během necelé půl hodiny 46 milimetrů vody společně s kroupami, což odtokové kanály nestíhaly pobrat. Kompletně zaplavená silnice se naštěstí do dalších míst nerozlila. Podle slov vyjádření starosty tak měli místní štěstí v neštěstí!

Po třech dnech veder přišla letos poprvé větší bouře, která postihla řadu míst, a jedním z nich byly právě Nezamyslice. „Vypadalo to, jako kdyby se zase vrátila zima, protože po krupobití tady bylo opět bílo. Během dvaceti minut napadlo skoro pět centimetrů vody s kroupami, a to samozřejmě nestihly kanály odvádět. Naštěstí to zalilo jen silnice, do domů se voda nedostala. Dopadlo to tak naštěstí ještě relativně dobře,“ sdělil Večerníku k úterním událostem starosta Nezamyslic Vlastimil Michlíček.

Do řešení problému s vodou se ihned zapojila místní jednotka dobrovolných hasičů, kterým vyrazili na pomoc i kolegové z Kojetína, nechyběla ani zásahová jednotka Moravských vodáren na kontrolu kanálového systému. „Velké poděkování patří našim hasičům společně s jednotkou s Kojetína a Moravské vodárenské, která také ihned poslala zásahovou jednotku. Jsme velmi vděční za to, jak nám pravidelně pomáhají. I nyní opět všichni ukázali, že se na ně v případě potřeby můžeme spolehnout,“ doplnil starosta obce.

Další poděkování se pak objevilo od vedení Nezamyslic i od místních obyvatel na sociálních sítích. „Druhý den nám ještě pomohli s odklizením bahna a kukuřice, která byla na ulicích splavena. Snad nás nic podobného do budoucna nečeká, a pokud, tak maximálně v takové míře,“ dodal Michlíček.