Vážení diváci, vážení sportovci, jsem rád, že vás mohu přivítat v Prostějově na nejvýznamnějším mužském tenisovém klání v České republice, turnaji UniCredit Czech Open. Tento sportovní podnik letos dospěl do svého třicátého ročníku.

Takové jubileum je samo o sobě obdivuhodné a zaslouží si poděkování pořadatelům a partnerům. Naše město se kvalitním sportem proslavilo a největší zásluhy na tom má právě tenis. Odchovanci zdejšího klubu uspěli v individuálních soutěžích a prosadili se i v žebříčcích ATP a WTA. Zároveň opakovaně vytvořili jádro našich úspěšných týmů, které úspěšně prošly mužským Davis Cupem a ženským Fed Cupem, několikrát dokonce dosáhly absolutního vítězství. Naplňuje mě to hrdostí na zdejší tenisovou školu.

Divákům přeji, ať si v Prostějově užijí krásný tenis. Sportovci pak ať jsou spokojeni se svými výkony a užijí si zdejšího krásného areálu.

Budu rád, když si najdete čas také na prohlídku našeho krásného města a třeba se k nám v budoucnu vrátíte za našimi památkami, zelení, dobrými službami a pohostinnými lidmi.

František JURA, primátor statutárního města Prostějova

 

Speciální příloha věnovaná prostějovskému tenisovému turnaji vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 5. června