Úsměvné odpoledne plné nejen kresleného humoru je pro zájemce připraveno v kempu Žralok na plumlovské přehradě už tuto sobotu. Dostaveníčko si zde dávají v pořadí již popáté nejlepší čeští humoristé, kteří svými kreslenými vtípky zásobují nejrůznější časopisy, noviny a jiné tiskoviny. Hlavním organizátorem tradiční výstavy kresleného humoru je jako vždy známý prostějovský kreslíř, malíř, humorista, nakladatel a také vydavatel Jan Tatarka. Ten si na sobotu kromě svých kolegů pozval i dva známé hosty!

 

Také letos si organizátoři akce dali samozřejmě záležet na tom, aby návštěvníky pobavili a něčím originálním překvapili. V minulosti byla například v kempu Žralok odhalena Žraločí epopej, hrob neznámého pijana a vloni třeba komiksová postavička Ufin. „Přípravy trvají zhruba dva měsíce a jedná se hlavně o domluvu se všemi kreslíři. Vlastní grafické zhotovení plachet, na kterých jsou díla natištěna, zabere zhruba týden. Letos vystavujeme ve Žraloku již popáté,“ sdělil Večerníku Jan Tatarka, hlavní organizátor výstavy kresleného humoru. On sám očekává v sobotu zajímavou účast.

„Ta bude opravdu velká. Mihnou se tu velmi známá jména a čekáme i zahraniční účastníky. Letošní ročník bude jiný tím, že návštěvníci snadno zjistí, který autor je přítomen díky přehlednému označení na výstavní plachtě,“ naznačuje Jan Tatarka, kterého se Večerník zeptal, proč má sobotní výstava název Letní neřesti. „Neřesti jsou všude kolem nás, jen je stačí najít. Samozřejmě vede alkohol, nevěra a přejídání, ostatní neřesti se tak nějak přidají automaticky. A o tom všem bude naše výstava, přijďte v sobotu a uvidíte,“ vzkazuje Jan Tatarka.

Výstavu zahájí IVO ŠMOLDAS, takže bude i více legrace. Mikrofonu se stejně jako vloni chopí herec a moderátor PETR H. BATĚK. Návštěvníci si mohou nechat namalovat originální obrázek nebo karikaturu. Komiksový autor PAVEL TALAŠ (PATA) představí svůj nový komiks v limitované edici, takže bude šance ho získat i s podpisem autora. Odhalena bude i další postavička ze Žraločí epopeje!