Ve výběrovém řízení to k prvnímu místu nedotáhla a v konkurzu na ředitelku Městského divadla v Prostějově vyhlášeného magistrátem skončila druhá. Vítězka ovšem nakonec funkci odmítla převzít, tudíž vedení města jmenovalo právě Karin Konzbulovou (na snímku) do této řídící funkce s tím, že zároveň se bude starat v rámci nově založené společnosti i o Národní dům jako celek. A to samozřejmě znamená včetně kavárny a restaurace. Což bude hodně těžká mise. Je tedy zřejmé, že rozhovor se točil zejména kolem subjektu, který musí radnice poměrně často dotovat.

 

* Ve výběrovém řízení jste se umístila až na druhém místě, přesto jste nakonec byla jmenována do funkce ředitelky Městského divadla v Prostějově. Bylo to pro vás velké překvapení?

„Nejprve to byl spíše šok než překvapení. (úsměv) Navíc jsem to vůbec nečekala, protože jsem už měla jiné plány, které jsem nakonec musela změnit.“

* Vedení magistrátu předem deklarovalo, že nehledá jen ředitelku divadla, ale rovněž manažerku, která by zvládla také provoz Národního domu. Jste na tyto dva úkoly připravena?

„Myslím si, že jsem. A vím, že lehké to nebude. Ostatně kdybych nebyla připravená jako manažerka, do výběrového řízení bych se ani nepřihlásila.“ (úsměv)