Richband z Němčic nad Hanou, Tonya Graves and Band a prostějovské Proměny. Tři hudební tělesa, která mají kromě vystoupení na prostějovských hodech společnou ještě jednu věc. Hrají a zpívají světové melodie. Těmi potěšila i početné obecenstvo, které v sobotu odpoledne a večer navštívilo tři skvělé po sobě jdoucí koncerty před prostějovskou radnicí.

 

Padesátičlenný soubor složený ze žáků Základní umělecké školy Němčice nad Hanou vystupuje pod názvem Richband. V čele souboru stojí vedoucí a zároveň dirigent Richard Prokop. Od 14 hodin představil na hlavním náměstí filmové a pohádkové skladby i populární hity, třeba od legendární skupiny Queen. „Jsou bezvadní, na to, že jsou to většinou děti, jim to hraje perfektně,“ znělo z publika.

Druhým koncertem dne se krátce po půl páté odpoledne představila Tonya Graves se svou doprovodnou kapelou. Nezaměnitelný hlas české hudební scény, pocházející  z USA. Do České republiky přicestovala na dovolenou v roce 1995 a už zde zůstala. Dnes ji považuje za svůj domov. Na svém kontě má, kromě řady ocenění a úspěchů s kapelou Monkey Business, i dvě zdařilá sólová alba. A právě z těchto dvou desek mixuje repertoár svých koncertů. Že umí, dokázaly i ovace, kterými ji publikum ocenilo.

Do třetice všeho dobrého se neříká zbytečně. V sobotu byly tím třetím Proměny, pěvecký sbor, jenž letos slaví desáté výročí svého vzniku. Dámy pojaly své vystoupení opět ve velkém stylu. Nabídly hity skupiny ABBA, Vojtěcha Dyka, Viktora Dyka, Ewy Farné, písně z muzikálů  a další. Představily se i sólistky souboru Pavlína Merendová a Simona Černá a hosté Robert Šebík, Patrik Ozzy Zatloukal a Oldřich Vidmuch.

Doprovodu se ujala poprocková kapela ve složení Petr Mlynář, Michal Stochleba, Filip Franc a Roman Mlynář. „Proměny jsou rok od roku lepší, mám mezi nimi kamarádky a nevynechám žádný koncert, tak mohu porovnávat. Fakt jedničky,“ netajila se Eva Horáková.

 

Reportáže a exkluzivní rozhovor ze zákulisí Prostějovských Hanáckých slavností najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 18. září