Jak si sehnat práci, která by nám zajistila potřebné živobytí a zároveň aby nás naplňovala a bavila? A co mladí lidé, jak si zvolit nejlepší školu nebo učiliště tak, aby byli v budoucnu dobře připraveni přijmout kvalitní a dobře placené zaměstnání? Na tyto a další otázky odpoví v pořadí již šestý ročník Burzy práce a vzdělání, který se koná v úterý 26. září ve Společenském domě v Prostějově od 9.00 do 17.00 hodin.

Letošní program populární akce uvnitř i před „Kaskem“ je připraven. Organizátoři se těší na pohodovou atmosféru a samozřejmě i tradičně vysokou návštěvnost. „Cílem je představit významné a zajímavé zaměstnavatele a spolupracující odborné školy. Samotná akce je určena široké veřejnosti, především však pro žáky základních a středních škol, ale i pro každého, kdo se zajímá o pracovní trh. Firmy seznámí návštěvníky s tím, co v dnešní době požadují po uchazečích o zaměstnání a o jaké profese mají především zájem. Na prezentačních stáncích budou moct návštěvníci zhlédnout jejich výrobky, získat podrobnější informace o jejich činnosti a pracovních podmínkách. V letošním roce počítáme s účastí kolem padesátky vystavovatelů,“ prozradila Večerníku Helena Chalánková, ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově. „Stejně jako v předchozích letech chystáme i venkovní expozici, kde bude možné si prohlédnout soupravu tahače s návěsem, vojenskou techniku Armády ČR, prezentaci Policie ČR včetně atraktivního vozu značky Ferrari, prezentaci Městské policie Prostějov včetně nových elektromotorek, ukázku eskortního vozidla Vězeňské služby ČR, bude možné vyzkoušet otočný simulátor, nechat si změřit zrak a další atrakce,“ dodala.

„Akce tohoto typu jsou jedinečnou příležitostí pro všechny, kteří práci hledají, stejně jako pro ty, kteří potřebují nové zaměstnance. Pod jednou střechou a na jednom místě mají lidé možnost kontaktovat hned několik zaměstnavatelů najednou, domluvit si s nimi schůzku, dozvědět se, jaké mají požadavky nebo co nabízejí či jaké mají adaptační programy pro nové zaměstnance. Burzy práce pomáhají sladit nabídku a poptávku na pracovním trhu,“ přidává Věra Crhanová, ředitelka Úřadu práce ČR v Prostějově.

 

39 titulka burza

 

39 burza special

 

39 burzapv

 

39 vystavovatele