Pouze jedno utkání vyhrál na turnaji v Astaně Jiří Lehečka, kde byl čtvrtým nasazeným hráčem. V boji o postup mezi nejlepší čtyři tenisty překvapivě prohrál člen TK Agrofert Prostějov se Srbem Hamadem Medjedovičem, hráčem druhé světové stovky.

„Nepodal jsem optimální výkon, soupeř naopak ukázal, že má formu a jeho předchozí vítězství na challengeru na Mallorce nebylo náhodné. Udělal minimum chyb, nedal mi příliš šancí,“ uznal Lehečka, který v zápase dvakrát přišel o své podání a sám nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů.

V Astaně tak prostějovský tenisty porazil pouze Jegora Gerasimova z Běloruska, přestože v závěru druhé sady čelil setbolům svého protivníka. Ve zkrácené hře už ale potvrdil své kvality.

 

MUŽI

Astana

Dvouhra – 2. kolo: Lehečka (4) – Gerasimov (Bělorusko) 6:2, 7:6. Čtvrtfinále: Lehečka -Medjedovič (Srbsko) 3:6, 4:6.

ŽENY

Ning-po – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (2) – Friedsamová (Německo) 7:6, 6:1; Siniaková (ČR) – Mandliková (USA) 6:0, 6:4. 2. kolo: Kvitová – Putincevová (Kazachrásn) bez boje; Siniaková (ČR) – Cirsteaová (3-Rumunsko) 6:3, 7:5. Čtvrtfinále: Kvitová – Šnajderová (Rusko) 1:6, 6:4, 3:6; Siniaková – Podoroská (Argentina) 1:6, 1:6.

New Orleans – ATP challenger