V cyklistice právě probíhá období mezi koncem letní a začátkem zimní sezóny, jež tým TUFO PARDUS Prostějov využívá po krátkém odpočinku k intenzivní přípravě. „Snažíme se co nejlépe nachystat před blížícími se halovými závody na krytých velodromech,“ ujistil hlavní trenér hanáckého klubu Martin Cetkovský.

Úplný závěr letní části tohoto závodního roku pod otevřeným nebem přitom zpestřila ještě některá venkovní klání. Například v Břeclavi se uskutečnilo silniční městské kritérium Grand Prix RACIO 2023, kde Alexandr Kaniščev vybojoval stříbro mezi staršími žáky. Zástupci TUFO PARDUS PV nechyběli ani na Pustkoveckém cyklokrosu v Ostravě, tam pro změnu uspěl druhým místem Jakub Dedek v kategorii mladších žáků.

Výborně se také od jara rozjel a nyní dobře funguje Cyklo kroužek pro nejmladší cyklistické naděje pod křídly prostějovského oddílu. Koncem září na svatého Václava se jeho členové vydali na trailové tratě u Jedovnice, kde si užili krásné počasí, skvělou partu kamarádů i učení nových dovedností na kole. Cyklo kroužek se pravidelně koná každou středu od 16.00 hodin, případní noví zájemci se mohou hlásit na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

A pozor, už se také pomalu blíží Cyklistická besídka 2023, jejíž druhý ročník po loňské úspěšné premiéře proběhne znovu 1. prosince v Restauraci Na Mánesce Prostějov.