Rekonstrukce prostějovské estakády se chýlí ke konci. Druhá fáze investice za celkem 350 milionů korun by měla být hotová zhruba v polovině letošního listopadu. Už minulý pátek 27. října došlo k opětovnému otevření exitu Prostějov – centrum.

 

Jak už Večerník informoval, po oba dva dny uplynulého víkendu došlo na opětovnou uzavírku Vrahovické ulice. Důvodem byly právě probíhající stavební práce na spodních částech mostů dálnice D46. Stejná příčina uzavře tuto část města i o následujícím víkendu, posléze přijde na řadu nedaleká Průmyslová ulice. I v tomto případě by se mělo jednat o dva po sobě navazující víkendy, konkrétně 11. a 12. listopadu stejně jako 18. a 19. listopadu.  

Estakáda Haná je dlouhá 794 metrů a patří k nejdelším dálničním přemostěním v ČR. První etapa její kompletní a nepochybně potřebné rekonstrukce byla ukončena loni, od konce letošního března se rozběhla druhá etapa. „Definitivní zprovoznění dvou standardních pruhů v každém směru očekáváme v první polovině listopadu. Termín ještě upřesníme,“ vzkázal Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic ČR.