Je to jen několik málo týdnů, co Večerník chválil vedení magistrátu, že se pustilo do kompletního úklidu zděné zastřešené zastávky městské hromadné dopravy v Plumlovské ulici. Zastávka byla navíc opatřena „čučavým“ zeleným nátěrem, a hlavně betonová podlaha byla umyta proudem vřelé vody. K tomu byl značný důvod, protože zastávku využívají často bezdomovci, kteří se v ní neštítí močit, kálet nebo v opilosti i zvracet. Čekárna na autobusy tak v jednu chvíli vypadala jako nová. Ovšem teď...

 

 Zastřešená zastávka MHD v Plumlovské ulici nedaleko obchodního centra Haná se během září dočkala kompletního úklidu včetně nové výmalby. „Na neutěšený stav nás upozornili občané, navíc úklid byl podmínkou také od podnikatelky, která si zde záhy pronajala krámek a nabízí kávu i jiné občerstvení,“ nastínil Večerníku Jiří Pospíšil (PéVéčko), náměstek primátora Statutárního města Prostějova.

 

Bohužel uběhlo jen pár týdnů a zastávka se znovu změnila k horšímu. „Zhruba před měsícem se proudy vody čistila a natírala autobusová zastávka v Plumlovské ulici. Tak jsem si říkala, že už bylo na čase, protože vypadala hodně nevábně. Teď jsem ale před večerem byla na procházce se psem, a když jsem docházela k oné zastávce, tak jsem ucítila nechutný puch moči. Na zastávce seděl a spal špinavý a namol opilý smradlavý i pomočený chlap a pod ním kaluž jako rybník. Zápach alkoholu a moči se od něj šířil po celém prostoru. Lituju každého člověka, zejména důchodce, který přijde čistý a napucovaný, sedne na tu páchnoucí zaschlou a ulepenou lavičku. Hnus! To je opravdu nechutné. Pořádný občan stále doplácí na takové pobudy,“ napsala minulý týden Večerníku Yveta Soldánová z Prostějova.

Večerník se byl přímo na místě podívat a seznal, že se zlé zprávy zakládají na pravdě. Uvnitř zastávky byl skutečně neuvěřitelný puch, navíc se v jednom rohu vyskytovaly zvratky a za zastávkou dokonce výkaly s hromádkou zašpiněných ubrousků. „Já se vůbec divím, že ta paní si tady troufne lidem nabízet kávu,“ zalitovala prodavačku z krámku přímo na zastávce jedna ze žen čekajících na spoj MHD.

Zastávka v Plumlovské ulici tak vydržela v čistotě jen pár týdnů... „Co na to říct, někteří lidé jsou prostě hovada! Touto záležitostí se budeme určitě zabývat. Snad se podaří například bezdomovce z těchto míst vykázat,“ nebral si servítky náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil.