Tak tohle bylo o fous! Redakce Večerníku získala exkluzivní snímky z neštěstí, ke kterému došlo uplynulou sobotu kolem poledne na plumlovské přehradě. Kousek od hotelu Zlechov se po prudkých lijácích z předchozího dne utrhly metrákové balvany ze zvětralé skály. Přestože okolo nich po asfaltové cestě směrem k hotelu procházely davy lidí, šutry naštěstí zničily „jen“ dodávku z místní restaurace. Případ je o to zarážející, že na špatný technický stav skály upozorňovali rybáři už před rokem...

 

Pod skálou v těsné blízkosti hotelu Zlechov je zřízena odstavná plocha pro osobní vozidla, kde v sobotu 4. listopadu parkovala v poledne pětice aut. Najednou okolo lovící rybáře od přehrady vyděsil obrovský hluk z padajících balvanů.

 

Slyšel jsem i křik některého z lidí, kteří procházeli kolem. Hromada velkých šutrů se odlepila od skály a s velkým lomozem padala dolů. Panebože, kdyby stál dole nějaký člověk, zabilo by ho to! Takhle ty šutry zastavila dodávka, která utrpěla vážné škody,“ popsal Večerníku neštěstí rybář Jaroslav Matoušek, který byl i vloni na stejném místě svědkem podobné události. „Každý tady ví, že ta skála je zvětralá a padají z ní kameny. Divím se, že přímo pod ní je dovoleno vůbec parkovat. Už vloni ze skály padaly dost velké šutry a já osobně jsem to hlásil společně s kolegy rybáři tady na policii v Plumlově. Uběhl rok a nic se neděje! A teď v sobotu ta skála málem někoho zabila,“ postěžoval si notně rozčílený Matoušek.

Jak je možné, že technický stav nebezpečné a zvětralé skály na plumlovské přehradě nikdo neřeší? Na to se Večerník bude ptát v příštích dnech a odpovědi bude hledat zejména u kompetentních orgánů, ale také majitele zlechovského hotelu. „Já myslím, že se čeká, až ta skála někoho zabije. Pak se to bude teprve řešit,“ obává se nejhoršího Jaroslav Matoušek.