„Musíte být pořád ve střehu!“ říkal v příbězích o Harrym Potterovi bystrozor Alastor Moody. Stejnou poučku ale mají pro řidiče také instruktoři v autoškolách. Nepozornost se totiž nemusí vyplatit, a i když vás nikdo čarodějnickou hůlkou nejspíše neprokleje, mějte na paměti, že můžete vyčarovat nemalé škody na svém okolí.

Přesně to se také stalo v Prostějově minulé pondělí 1. února po čtrnácté hodině, kdy řídil třiadvacetiletý muž Peugeot 407 ulicí Aloise Krále. „V křižovatce na náměstí Spojenců chtěl umožnit průjezd vozidlu technických služeb po hlavní komunikaci, proto se rozhodl zacouvat zpět do ulice Aloise Krále. Při manévru však přehlédl za ním stojící Škodu Superb řízenou dvaačtyřicetiletým řidičem,“ popsal okolnosti srážky František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Při následné kolizi pocuchalo tažné zařízení Peugeotu druhé z vozidel. Nehoda se obešla bez zranění, vznikla však škoda 50 000 korun. „Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal Kořínek.