1. Tragický výbuch v Otinovsi

Téměř na den pět let po explozi v Mostkovicích došlo v září k dalšímu ničivému výbuchu zábavní pyrotechniky. V ruinách rodinného domu v Otinovsi zemřel hasič, který byl kolegou zemřelého z Mostkovic.

 

2. Doživotí pro trojnásobného vraha z Kostelce

Začal soud s Markem Protivánkem z Kostelce na Hané, který brutálně zavraždil svého otce Jiřího (†57), bratra Víta (†24) a sestru Anetu (†22). Před krajským soudem neprojevil žádnou lítost. V dubnu jej soud po právu poslal do vězení na doživotí.

 

3. Čechy pod Kosířem zvítězily v soutěži Vesnice roku 2023

Vpravdě historický okamžik a splněný sen zastupitelů všech vesnic si mohli naplno vychutnat v Čechách pod Kosířem. Obec vyhlášená svým zámkem, Muzeem kočárů či hasičským muzeem si převzala ocenění pro Vesnici roku 2023.

 

4. Odpor proti odpadovému centru v Mostkovicích

V sále Obecního úřadu Mostkovice v dubnu proběhlo představení projektu Recyklačního odpadového centra, které by mělo vyrůst poblíž areálu letiště ve Stichovicích. S pochopením pro moderní technologii se však tento projekt u místních nesetkal.

 

5. Zubařka z Konice: vražedkyně, nebo oběť?

Zubařka Magdalena Š. ve středu 6. dubna poprvé stanula před pražským soudem. Svého padesátiletého partnera měla nejprve omámit a následně podřezat na jeho výslovné přání. Smrti předcházelo dlouhodobé týrání a manipulace ze strany samozvaného léčitele.

 

6. Venkovní kluziště ve Slatinicích

Parádní ledové kluziště otevřeli začátkem roku ve Slatinicích. Venkovní sportoviště poblíž fotbalového hřiště je vybaveno nejmodernějšími technologiemi a místní sportovní klub vyšlo na dvanáct milionů korun.

 

7. Znásilnění v Němčicích nad Hanou

Hodové veselí v Němčicích nad Hanou narušila zpráva o znásilnění mladé dívky při cestě ze zábavy domů. Došlo k němu koncem července na cyklostezce vedoucí z města ve směru na Mořice. Pachatel dopaden nebyl.

 

8. První bezobslužná prodejna v regionu

Novinka, která by třeba mohla pomoci vyřešit dlouhodobé problémy s prodejnami potravin na řadě vesnic. V Ondraticích otevřeli první bezobslužnou prodejnu v regionu. Otevřeno bude každý den od časného ráno až do pozdního večera.