Tak tohle se ve volejbalu – zvlášť na vrcholové úrovni v soutěži formátu extraligy ČR – jen tak nevidí. Co? Za celý úterní zápas elitní tuzemské soutěže mezi ženami Prostějova a Šternberka nedošlo ani k jednomu střídání na té či oné straně!

V případě domácího družstva k tomu vlastně nebyl žádný důvod, neboť VK se od začátku hodně dařilo. A byť se utkání ve třetím setu částečně vyrovnalo, hladký triumf favoritek to neohrozilo. Vzhledem k početné marodce v kádru vékáčka navíc nebylo moc koho střídat.

Totéž ostatně platilo u TJ, byť na první dojem nulové střídání hostů poněkud překvapilo. Jejich mizerný výkon totiž k protočení sestavy vyloženě nabádal, zvlášť když na lavičce byly k dispozici hned tři plejerky. Kouč Sokolek je však nevyužil.

„U jedné jsme nechtěli zbytečně riskovat po zdravotních problémech a další dvě jsou ještě moc mladé, nezkušené. Raději jsme holky šetřili na čtvrteční pohár v Králově Poli, kde máme o dost reálnější šanci uspět než tady,“ vysvětlil šternberský trenér Miroslav Jehlář.