Tak toto se podařilo! Do posledního místečka zaplněný sál konického zámku naslouchal pianu nesmírně talentovaného Jana Schulmeistera. Nádherný koncert se konal uplynulou středu 17. ledna. Nadšené publikum aplaudovalo klavíristovi ve stoje.

 

Jan Schulmeister hraje na klavír od pěti let. A že mu to tedy jde! Ve svých sedmnácti letech zvládl první ceny či absolutní vítězství přivézt již z více než třiceti prestižních soutěží napříč Evropou. Jeho největším úspěchem je však 3. cena z jedné z nejprestižnějších světových klavírních soutěží, která se loni uskutečnila v americkém Dallasu. Rodák z Kroměříže tam dokázal uspět v konkurenci 243 špičkových klavíristů z celého světa.

Uprostřed uplynulého týdne se představil v koncertním sále konického zámku, který vyniká perfektní akustikou. Na programu byly skladby W. A. Mozarta, Alexandra Nikolajeviče Skrjabina a zaznělo také slavné dílo ruského skladatele Modesta Petroviče Musorgského Obrázky z výstavy. Právě ty se v podání mladého klavíristy stanou podkladem pro nahrávání nového CD pro hudební vydavatelství Supraphon. Na úplný závěr publikum Jana Schulmeistera ocenilo potleskem ve stoje. „Byl to nesmírně silný hudební i emociální zážitek. Věřím, že Jan v Konici nehrál naposledy a hodně o něm ještě uslyšíme,“ zhodnotila organizátorka akce Ludmila Kopečná Nedomanská, která je sama aktivní klavíristkou.

Na další akci pořádanou aktivním Kruhem přátel hudby Konice budete moci vyrazit 21. února, kdy se opět na konickém zámku představí klavíristka Marta Vašková a barytonista Robin Červinek s programem Večer písní a árií.