Dohrávky podzimní části ještě před zahájením jarní části amatérských fotbalových soutěží se pomalu rozplývají v nedohlednu. Pandemická situace stále nedovoluje klubům ani trénovat. O soutěžních zápasech ani nemluvě. Už příští víkend  by přitom měly začít dohrávky krajského přeboru. Za měsíc zbytek soutěží. Reálné vyhlídky? Tristní..

Optimistické odhady nyní hovoří o startu na konci března, začátku dubna. Pro kompletní dohrání všech soutěží tedy podpásovka s těžko realizovatelným odčiněním. Teď už bude daleko zásadnější fakt, zda se vůbec podaří dokončit polovinu ročníku, aby se zachovala prostupnost soutěží. Už to nyní vypadá jako nesplnitelný úkol, přidáme-li k tomu určitou regulérnost soutěží kvůli covidovým absencím.

 

Valné hromady jsou definitivně odročeny. Členské příspěvky FAČR také posunul o dva měsíce do konce dubna. Teď už zbývá pouze čekat, co se podaří vymyslet ohledně soutěží. A lehké to opravdu funkcionáři nemají. Vytvořená termínová listina se tak ve vší úctě může hodit do koše a místo ní pracovat na nové. Jenže od kdy, do kdy a jakým způsobem? To nikdo nedokáže určit. Soutěže musí být dokončeny před posledním červnovým dnem, takže každý týden navíc, kdy se nebude smět hrát, bude znamenat velký malér. Také může dopadnout karanténa na některé týmy, a pokud přijde čtrnáctidenní absence, bude se ještě mluvit o regulérní soutěži?

Pokud se situace výrazně nezlepší, což je více než pravděpodobné, bude těžké v tomto období najít správné řešení akceptovatelné všemi zainteresovanými. Otázek je mnoho, odpovědi bohužel žádné…