Jedním slovem paráda! Prostějovští lukostřelci se znovu vyznamenali. I v době, kdy není možné trénovat na střelnicích a závody jsou vesměs zrušené, na sebe upozornili v dobrém. V distančním poháru, který se rozhodl uspořádat Český lukostřelecký svaz, se skvěle vede řadě reprezentantů prostějovského oddílu. A mnoho z nich téměř jistě zamíří do vyřazovacích bojů.

 

Distanční pohár začal v lednu a základní částí pokračoval až do předminulého týdne. Navazovat na dosavadní boje bude část vyřazovací. V ní přitom Lukostřelba Prostějov bude mít četné zastoupení, a to napříč téměř všemi kategoriemi. „Máme svá želízka v mužích, juniorech, kadetech, kadetkách a seniorech, vše reflexní luk,“ prozradila předsedkyně Lukostřelby Prostějov Magda Robová.

Není divu, že ve vzduchu visí hned několik nadějí na dobrý výsledek, řada střelců jen potvrdila své dlouhodobé kvality. Hodně nahoře v poháru byli Josef Křesala, Michal Hlahůlek nebo Eliška Novotná. Skvělou formu hlásí Tomáš Valenta v kategorii seniorů.

A aby toho nebylo málo, tak kosteleckou lukostřelbu zase velmi dobře reprezentuje třeba Zdeňka Hegedüsová, která ovládla první kolo distančního poháru. Na to poslední šesté si ale musí střelci ještě počkat. „Závěrečné dějství bylo prodlouženo, protože někteří nemají možnost trénovat v garáži nebo doma, takže musí využívat venkovních prostorů. Navíc bylo mraziví počasí a tak byl termín dokončení závodů posunut,“ vysvětlila Robová.

Jedno už je ale nyní jisté, Prostějovsko bude mít v koronavirovém lukostřeleckém poháru výrazné zastoupení.